Χαρίτσης: To Eurogroup να στείλει καθαρό μήνυμα στις αγορές ότι το χρέος είναι βιώσιμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνάντηση των κυβερνητικών στελεχών με εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της Δ' και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού μνημονιακού προγράμματος
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης σε συνάντηση των κυβερνητικών στελεχών με εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της Δ' και τελευταίας αξιολόγησης του ελληνικού μνημονιακού προγράμματος EUROKINISSI

Συνέντευξη παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNΝ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

«Το Eurogroup πρέπει να στείλει καθαρό μήνυμα στις αγορές, ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο». Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNΝ.

«Πιστεύουμε ότι θα υπάρξει στο Eurogroup επωφελής απόφαση για την ελληνική οικονομία», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, στην εκπομπή Quest Means Business του CNN.

ADVERTISING

Ο αν. υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διεκδικεί συμφωνία που θα δίνει σαφές μήνυμα στις αγορές ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Σημείωσε ότι η χώρα μας τήρησε τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι η ώρα της ευθύνης και για τους εταίρους μαςνα υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για αποφασιστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι το Eurogroup, ήδη από το 2017, έχει αποφασίσει το σχέδιο για την οριστική διευθέτηση του ελληνικού χρέους, το οποίο τώρα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω.


Πηγή: 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρέος, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Eurogroup
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τσίπρας: Περιμένουμε μια απόφαση για το χρέος που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λιτότητας

Ντομπρόφσκις και Μοσκοβισί: Το ύψος της τελευταίας δόσης να είναι σημαντικό

SHARE:

24Media Network