Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή του Σαρανταπόρου

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017. Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης β Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας. Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα. Μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ)
Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Χιούι στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας, την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017. Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του κοντά στην εθνική οδό Κοζάνης β Λάρισας, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκαν νεκροί οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες, ενώ τραυματισμένη είναι μια γυναίκα αρχιλοχίας. Νεκροί είναι ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θωμάς Αδάμου, ο Ταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού Δημοσθένης Γούλας και ο Υπολοχαγός Αεροπορίας Στρατού Κωνσταντίνος Χατζής. Τραυματισμένη αλλά εκτός κινδύνου εντοπίστηκε η αρχιλοχίας Αεροπορίας Στρατού Βασιλική Πλεξίδα. Μεταφέρεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) EUROKINISSI

Ελικόπτερο του Στρατού με πέντε επιβαίνοντες που εξαφανίστηκε στην περιοχή της Κοζάνης, κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μία γυναίκα εντοπίστηκε ζωντανή

Τραγωδία με συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου, του οποίου το στίγμα χάθηκε νωρίς το πρωί. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το στρατιωτικό ελικόπτερο Χιούι (UH-1H) κατέπεσε σε περιοχή του Σαρανταπόρου. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν σε δύσβατη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν το τριμελές πλήρωμα και δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς εκ των οποίων οι 4 ανασύρθηκαν νεκροί ενώ μια γυναίκα, ανασύρθηκε ζωντανή αλλά τραυματισμένη.

Για την μεταφορά έχει ειδοποιηθεί και το ΕΚΑΒ στη Λάρισα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε υγειονομική μονάδα με εναέριο μέσο.  

Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή του Σαρανταπόρου

Το ελικόπτερο θα εκτελούσε πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών, δραστηριότητα που επαναλαμβάνεται κατά τακτά διαστήματα. Πιο συγκεκριμένα, είχε απογειωθεί από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, σταμάτησε στη Λάρισα και από εκεί κατευθυνόταν προς την Κοζάνη.

Κατέπεσε στρατιωτικό ελικόπτερο στην περιοχή του Σαρανταπόρου

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Την Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 πρωινές ώρες, ελικόπτερο του ΣΞ τ. UH-1H, με πέντε (5) επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Αναλήφθηκε άμεσα επιχείρηση έρευνας-διάσωσης, υπό τον συντονισμό του ΕΘΚΕΠΙΧ/ΓΕΕΘΑ με παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ως του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή. Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η Αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος.

Η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

φωτογραφίες από kozanitv

βίντεο: onlarissa

SHARE:

24Media Network