Χουριέτ: Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα βρέθηκαν στο κινητό των Ελλήνων

Χουριέτ: Στρατιωτικά σχεδιαγράμματα βρέθηκαν στο κινητό των Ελλήνων
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη ( Hakan Mehmet ahin - Anadolu Ajans )

Πόλεμος προπαγάνδας από τα τουρκικά ΜΜΕ, που ανακοίνωσαν ότι οι τουρκικές αρχές "ανακάλυψαν" στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στο κινητό των Ελλήνων στρατιωτικών. Διαψεύδει το ελληνικό Πεντάγωνο

Το παιχνίδι της προπαγάνδας συνεχίζουν να παίζουν οι Τούρκοι σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδιανούπολή.

Τουρκικές εφημερίδες δημοσίευσαν πληροφορίες και υποστηρίζουν ότι οι αρχές βρήκαν στρατιωτικό σχεδιάγραμμα στην εξωτερική μνήμη του κινητού τηλεφώνου των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Δεν είναι τυχαίο ότι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγες ώρες πριν από την αναμενόμενη ισχυρή καταδίκη των Ευρωπαίων ηγετών για τις τουρκικές προκλήσεις και είναι φανερό ότι αποσκοπεί νά θολώσει τα νερά όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές.

Μάλιστα η εφημερίδα Χουριέτ που μετέδωσε την πληροφορία σχολιάζει ότι πρόκειται για εξέλιξη κεραυνό και αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού. Οι έρευνες συνεχίζονται για ολόκληρο το ψηφιακό υλικό.

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Διαψεύδει το ελληνικό Πεντάγωνο

Πάντως, το ελληνικό πεντάγωνο διαψεύδει την είδηση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι και τα τρία κινητά που φέρουν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί “ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Έλληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα