Χριστόπουλος: Δεν εξεπλάγην με το ρεπορτάζ του BBC

Χριστόπουλος: Δεν εξεπλάγην με το ρεπορτάζ του BBC
O Δημήτρης Χριστόπουλος Eurokinissi

Ουδεμία έκπληξη ένιωσε ο Καθηγητής του Παντείου Δημήτρης Χριστόπουλος διαβάζοντας το ρεπορτάζ του BBC περί Μακεδονικής μειονότητας.

Όσα χρόνια ασχολούμαι με το ζήτημα, τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν εξεπλάγην. Είναι κάτι που λέγεται από τις αρχές της δεκαετίας του 90″ δήλωσε στον news247 στους 88,6 ο Δημήτρης Χριστόπουλος για το ρεπορτάζ του BBC περί Μακεδονικής μειονότητας.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου χαρακτήρισε υπερβολικές και λάθος τις αντιδράσεις επί του θέματος. “Τέτοιου είδους κάλυψη είναι ο κανόνας” τόνισε και πρόσθεσε ότι αν αυτό που λέει το BBC είναι βάσιμο, 9 στους 10 ιστορικούς συγκλίνουν ότι όντως στην Ελλάδα από τα χρόνια του Μεταξά υπήρχε μια γλώσσα η οποία διώχθηκε, λογοκρίθηκε και τέθηκε υπό διωγμό”.

“Όταν κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ελλάδα, η λέξη μειονότητα ειπώθηκε πολλές φορές” σημείωσε και απέρριψε τα περί συνωμοσίας σε βάρος της χώρας μας. “Όποιος εξεπλάγην δεν ξέρει τι του γίνεται” είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε ότι η Συμφωνία σε αντίθεση με τα όσα λέγονται θεραπεύει αυτή την πληγή που έχουμε τον 20ο αιώνα παρά την ξύνει.

Μίλησε επίσης για αντιδράσεις που δεν εξυπηρετούν την εθνική εξωτερική πολιτική. “Ζήτημα μακεδονικής μειονότητας που να εγείρει ζητήματα αλυτρωτισμού δεν τίθεται” σχολίασε και εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός και το Υπουργείο Εξωτερικών δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαψεύσεις.

Τέλος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση “θα πληρώσει” τη Συμφωνία των Πρεσπών σε αυτές τις εκλογές και η συντηρητική παράταξη “θα πληρώσει” την αντίδρασή της στη Συμφωνία εάν και όταν αναλάβει την εξουσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα