Χρυσοχοϊδης: Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα

Χρυσοχοϊδης: Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Eurokinissi

Δεν υπάρχει αύξηση της εγκληματικότητας κατά τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, ο οποίος μιλώντας στην βουλή εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο Παρασκευόπουλου.

“Αύξηση εγκληματικότητας δεν υπάρχει” τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο υπουργός, “εγκληματικότητα είναι φυσικά οι ανθρωποκτονίες και κυρίως οι ληστείες οικιών και οχημάτων, οι διαρρήξεις και  η διακίνηση ναρκωτικών. Σε όλα αυτά στο 5μηνο του 2021 σε σχέση με το 2020 υπάρχει μείωση, από 10 έως 40%, στην Αθήνα και στην Επικράτεια”.

“Με Γλυκά Νερά και μπράβους δεν ανεβαίνει η εγκληματικότητα. Ανεβαίνει η εγκληματοφοβία, η ανησυχία και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Δεν το υποτιμώ καθόλου αυτό, ίσα ίσα το αντίθετο”, είπε και συμπλήρωσε πως “άλλο εγκληματοφοβία, άλλο εγκληματικότητα”.

“Στα Γλυκά Νερά έγινε κάτι σπάνιο, σχεδόν ανήκουστο για τα ήθη μας. Γι’ αυτό σοκάρει, συγκλονίζει. Στραγγάλισαν μάνα μπροστά στο μωρό της, χωρίς λόγο. Μας εξοργίζει, μας στοιχίζει, μας ξεπερνά. Αλλά είναι μοναδικό” τόνισε ενώ για τα περιστατικά τον τελευταίων ημερών είπε πως “οι μπράβοι περιοδικά λύνουν λογαριασμούς. Το 2007, το 2012, το 2017, το 2021”.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “είστε ακόμη περήφανοι για το νόμο Παρασκευόπουλου; Κοντεύουμε να μάθουμε τους κλέφτες με τα μικρά τους ονόματα. Σας διαβάζω για να δείτε τις συνέπειες της αφροσύνης. Σε 117 προφυλακισθέντες κατά τα έτη 2018-2020, στις 12/1/2021, ημερομηνία κατά την οποία διεξήχθη έλεγχος στις βάσεις δεδομένων, οι 51 (ποσοστό 43,45%) είχαν αποφυλακισθεί στην απόλυτη πλειοψηφία τους επειδή η προσωρινή τους κράτηση είχε αντικατασταθεί με περιοριστικούς όρους ή οι ποινές τους είχαν συγχωνευθεί ή λόγω του Νόμου Παρασκευόπουλου ή ακόμα σε δύο περιπτώσεις λόγω του ότι παρήλθε το ανώτατο όριο προφυλάκισης χωρίς να έχει προσδιορισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης σε πρώτο βαθμό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα