Δείπνο Τσίπρα-Ιερώνυμου στον απόηχο των προτάσεων Νίμιτς 

The opening of parliamentary session in Greek Parliament on Oct. 03, 2017. /    '        .       2 2017.
The opening of parliamentary session in Greek Parliament on Oct. 03, 2017. / ' . 2 2017. ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Η αποκατάσταση της γραμμής επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης-Εκκλησίας με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το όνομα της πΓΔΜ είναι το κύριο πιάτο στο "μενού" Τσίπρα-Ιερώνυμου. 

Δείπνο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών παραθέτει αυτή την ώρα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στον απόηχο των προτάσεων Νίμιτς και της επανεκκίνησης της διαδικασίας εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Σημειωτέον ότι οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει επιστολές, με τον κ. Ιερώνυμο να απορρίπτει, εκ μέρους της Ιεραρχίας, την χρήση του όρου "Μακεδονία" και να θέτει το ζήτημα της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης "μακεδονικής" Αρχιεπισκοπής Οχρίδας. Ο Αλέξης Τσίπρας, στη δική του απαντητική επιστολή, είχε διαβεβαιώσει τον αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει με εξαιρετική ευαισθησία στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης το εκκλησιαστικό θέμα, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι εξωτερική πολιτική χαράσσει η κυβέρνηση και πως οι ρόλοι είναι διακριτοί.

ADVERTISING

Ενημέρωση Τσίπρα από Κοτζιά

Πριν αναχωρήσει από το Μέγαρο Μαξίμου για την Αρχιεπισκοπή, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε 1,5 ώρα, ενώ η Αθήνα ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τις πληροφορίες για τις προτάσεις ονοματοδοσίας που έχουν δημοσιεύσει ΜΜΕ της πΓΔΜ. "Ουδέν σχολιον", ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Κοτζιά, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Κοτζιάς ενημερώνει τον Τσίπρα για το 'πακέτο' Νίμιτς

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης όμηρος των ακροδεξιών Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη στο Σκοπιανό

Βούτσης: 'Όχι, όχι, όχι' σε δημοψήφισμα για Σκοπιανό

SHARE:

24Media Network