Δεν σπάει το ομόλογο του ΕΤΕΑ προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις

The Parliament Mmembers of SYRIZA Party held a meeting at the senate room in the Greek Parliament with Alexis Tsipras as speaker. /          ,
The Parliament Mmembers of SYRIZA Party held a meeting at the senate room in the Greek Parliament with Alexis Tsipras as speaker. / , SOOC

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης ξεκαθάρισε πως δεν θα σπάσει το ομόλογο του ΕΤΕΑ για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του ταμείου σε συντάξεις. Έκανε λόγο για "κροκοδείλια δάκρυα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ"

Δεν ενεργοποιείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ούτε όμως σπάει το ομόλογο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης προκειμένου να πληρωθούν συντάξεις αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης. Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε πως θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ταμειακό πρόβλημα του ΕΤΕΑ, όπως προέκυψε από το "καταστροφικό κούρεμα" της κυβέρνησης Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο κ. Στρατούλης μίλησε για "κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ" που βιάστηκαν όπως λέει να σχολιάσουν πριν καν το ΔΣ του ΕΤΕΑ πάρει αποφάσεις. "Για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου να υπενθυμίσουμε ότι από το ΕΤΕΑ είχαν κουρέψει με το PSI 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των διαθέσιμων και αποθεματικών τους. Επίσης, πρέπει να λογοδοτήσουν -και θα λογοδοτήσουν- για τη κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων τα χρόνια του μνημονίου" συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση του κ. Στρατούλη:

"Η εισήγηση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, με την οποία προτεινόταν ως ενδεχόμενο η υποβολή αιτήματος για απόληψη τμήματος χρηματικών ποσών από τα πλεονάζοντα κεφάλαια -που είχαν μεταφερθεί υποχρεωτικά στο παρελθόν στο λογαριασμό των διαθεσίμων κεφαλαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος- αποσύρεται και δεν θα συζητηθεί μετά από συνεννόηση μου και τη σύμφωνη γνώμη του Γεν.Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Ρωμανιά και του Διοικητή του ΕΤΕΑ, Θανάση Καποτά.

Το υπουργείο μας θα συμβάλλει άμεσα στην αντιμετώπιση του ταμειακού προβλήματος του ΕΤΕΑ, που δημιουργήθηκε από το καταστροφικό κούρεμα κατά 53% των αποθεματικών του από την κυβέρνηση Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου το 2012 και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον.

Η κυβέρνηση μας εγγυάται ότι οι επικουρικές συντάξεις όχι μόνο θα καταβάλλονται κανονικά, που είναι το αυτονόητο, αλλά και χωρίς τις σφαγιαστικές μειώσεις, που θα γίνονταν εάν εφαρμόζαμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σε συμφωνία με την τρόικα και με τις οποίες θα αφαιρούνταν κατά τη διάρκεια του 2015 από τις τσέπες των συνταξιούχων 326 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο είχαν εγγράψει στον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που βγήκαν -πριν καν παρθούν αποφάσεις στο ΔΣ του ΕΤΕΑ- να χύσουν υποκριτικά και κροκοδείλια δάκρυα για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, θα πρέπει να λογοδοτήσουν και θα λογοδοτήσουν -τώρα και στο μέλλον- για τη διαχρονική λεηλασία τους από τις κυβερνήσεις τους, είτε με το καταστροφικό κούρεμα των ομολόγων τους το 2012 (PSI), είτε με τα δομημένα ομόλογα, είτε με το τζογάρισμα τους στο χρηματιστήριο, είτε με τις άτοκες καταθέσεις τους για δεκαετίες στην ΤτΕ.

Και για όσους έχουν μνήμη χρυσόψαρου να υπενθυμίσουμε ότι από το ΕΤΕΑ είχαν κουρέψει με το PSI 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των διαθέσιμων και αποθεματικών τους. Επίσης, πρέπει να λογοδοτήσουν -και θα λογοδοτήσουν- για τη κατεδάφιση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων τα χρόνια του μνημονίου".

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χρήση ομολόγων για να μην υπάρξει πρόβλημα με τις συντάξεις

SHARE:

24Media Network