Δένδιας και Τσαβούσογλου συζήτησαν το ενδεχόμενο συνάντησης – Οι όροι της Αθήνας

Δένδιας και Τσαβούσογλου συζήτησαν το ενδεχόμενο συνάντησης – Οι όροι της Αθήνας
Ο κ. Δένδιας σε συνάντηση με τον κ.Τσαβούσογλου Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογο του είχε ο υπουργός Εξωτερικών. Τι του είπε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα συναντηθούν δια ζώσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλουτ Τσαβούσογλου είχε ο Νίκος Δένδιας, κατά την οποία μάλιστα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο συνάντησης τους, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης λόγω των τουρκικών προκλήσεων με το Oruc Reis, που είχαν και ως αποτέλεσμα να έχουν παγώσει οι διερευνητικές.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών μέσω twitter. 

“Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου συζητήσαμε σχετικά με τις συνθήκες που θα μας επέτρεπαν μια συνάντηση στο προσεχές διάστημα.” 

Δεν διευκρινίζεται προς το παρόν εάν ο κ. Τσαβούσογλου πήρε την πρωτοβουλία της τηλεφωνικής επικοινωνίας, αν και ήδη πολλοί συνδέουν μία πιθανή συνάντηση με την εκλογή Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ, η οποία πάντως δεν πρέπει να δημιουργεί φρούδες ελπίδες στην Αθήνα. Αν μη τι άλλο, η περίοδος μέχρι να αναλάβει τον Ιανουάριο και επισήμως καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν είναι πολύ κρίσιμη. Ενδέχεται όμως σε πρώτη φάση η Αγκυρα να θελήσει να δείξει ότι εκείνη επιθυμεί διάλογο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πάγια θέση της Ελλάδας “σταματούν οι προκλήσεις και αρχίζουν οι συζητήσεις” ισχύει και αυτό επανέλαβε ο κ.Δένδιας στον κ. Τσαβουσογλου. Αυτή είναι και η προϋπόθεση που θέτει η Αθήνα για ένα ενδεχόμενο συνάντησης. Καθώς προφανώς δεν μπορεί να συναντηθούν οι δύο ΥΠΕΞ με τουρκικά ερευνητικά και πολεμικά σκάφη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα