Δένδιας: Πορευόμαστε αργά και σταθερά για τα χτυπήματα σε Γερμανική πρεσβεία και γραφεία της Χ.Α.

Στιγμιότυπο από την δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για την υπόθεση συλλήψεων των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής στο υπουργείο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Στιγμιότυπο από την δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για την υπόθεση συλλήψεων των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής στο υπουργείο το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Δεν πάμε στα τυφλά, ισχυρίζεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Τη διαβεβαίωση ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν πορεύεται στα "τυφλά" ως προς τα χτυπήματα στην πρεσβεία της Γερμανίας, αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, δίνει, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Το ίδιο ισχύει και με άλλες υποθέσεις, που επίσης διερευνώνται, τονίζει, σπεύδοντας, ωστόσο, να διευκρινίσει ότι "από το σημείο αυτό μέχρι να σχηματιστεί δικογραφία, η απόσταση είναι τεράστια".

Όταν η συζήτηση έρχεται στον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη, ο κ. Δένδιας είναι αιχμηρός:

"Θα πρέπει να διερωτηθούμε", λέει, "ως Πολιτεία και ως κοινωνία πώς φτάσαμε στο σημείο στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης να υποπίπτει σε τέτοιας κολοσσιαίας σημασίας παράλειψη στο παρελθόν, να αφήνεται, δηλαδή, ελεύθερος επικίνδυνος τρομοκράτης λόγω παρέλευσης 18μηνου και να μην έχει υπάρξει οποιαδήποτε συνέπεια σε όσους τυχόν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός".

Τέλος, είναι σαφής αναφορικά με τις σχέσεις της τρομοκρατίας με το κοινό πολιτικό έγκλημα. "Μία σειρά από ενδείξεις αποκαλύπτει, δυστυχώς, ότι υπάρχει ώσμωση", σημειώνει.

Πηγή: Καθημερινή

SHARE:

24Media Network