Δέσμευση Σαμαρά: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα

Δέσμευση Σαμαρά: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα
MOTIONTEAM

"Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα" διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής" ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Αναλυτικά οι δηλώσεις του για σενάρια εκλογών και δανειστές

"Δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα και να συνεχιστεί η λιτότητα", διαβεβαιώνει με συνέντευξή του στο "Έθνος της Κυριακής", ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως "οποιαδήποτε πρόσθετη βοήθεια ή διευκόλυνση δοθεί στην Ελλάδα θα δοθεί βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, όχι ύστερα από νέα συμφωνία... Δεν θα είναι "νέα μνημόνια- νέοι επαχθεις όροι", όπως κραυγάζουν κάποιοι".

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει, στέλνοντας μήνυμα και στους δανειστές, ότι η χώρα πιάνει τους στόχους της και «τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ανακούφιση από το πρωτογενές πλεόνασμα, όχι νέα λιτότητα".

Στο ερώτημα εάν, στην περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, θα προσφύγει στις κάλπες, αναφέρει πως "κάναμε όσα συμφωνήσαμε. Θα τα κάνουμε μέχρι κεραίας, αλλά επιπρόσθετα μέτρα δεν θα πάρουμε. Ούτε επιτρέπεται να αποσταθεροποιήσω τη χώρα μιλώντας για πρόωρες εκλογές, τώρα που η Ελλάδα σταθεροποιείται", τόνισε.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς απορρίπτει την πιθανότητα "κοινοβουλευτικού ατυχήματος" αλλά δηλώνει πως "στην περίπτωση που βουλευτές της πλειοψηφίας αρνηθούν να στηρίξουν κυβερνητικό νομοσχέδιο, τότε αυτό δεν θα είναι ατύχημα αλλά δολιοφθορά".

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Θα ήμασταν παρίες αν είχαμε βγει από το ευρώ

SHARE:

24Media Network