ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης στο περίπτερο της Ινδίας με χορούς Μπόλιγουντ και αναφορές στον Γκάντι

ΔΕΘ
ΔΕΘ EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας στα πλαίσια της 84η ΔΕΘ μίλησε μεταξύ άλλων για την πρόοδο της χώρας που διπλασίασε το ΑΕΠ, ενώ έκανε τιμητική αναφορά στον Ινδό στοχαστή, πολιτικό και ακτιβιστή Γκάντι.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ, όπου τον περίμενε υποδοχή αλά Μπόλιγουντ.

ΔΕΘ
ΔΕΘ EUROKINISSI
ΔΕΘ
ΔΕΘ EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι σημαντικό γιατί η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχεια στην παραγωγή νέου πλούτου.

«Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη» τόνισε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχεια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών.

ΔΕΘ
ΔΕΘ EUROKINISSI

Ο Ινδός υπουργός εμπορίου κατά τις δηλώσεις του ζήτησε να γυρίζονται περισσότερες ταινίες Μπόλιγουντ στην Ελλάδα, ενώ στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον Γκάντι.

ΔΕΘ
ΔΕΘ EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον Γκάντι ανέφερε: "Ο Γκάντι επηρέασε ολόκληρη τη διανόηση και την πολιτική του 20ου αιώνα και προσωπικά θυμάμαι το συμπέρασμά του προς κάθε πολιτικό, καθώς έλεγε, πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη, Ινδία, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης, το νέο ελικόπτερο KIOWA, ο Άρης και οι Guns n' Roses

ΔΕΘ: Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζέρβα και η ατάκα για τη γραβάτα

Μητσοτάκης: Μείωση εισφορών, εξαιρέσεις στις κλαδικές, μέσα στο 2020 επίδομα για κάθε νέο παιδί

Ξενάγηση για πρώτη φορά στα ελικόπτερα Kiowa που παρέλαβε ο στρατός μας

SHARE:

24Media Network