Διεγράφη ο Θεοχαρόπουλος – Η Γεννηματά διαλύει το ΚΙΝΑΛ με το βλέμμα στον Γιώργο Παπανδρέου

Διεγράφη ο Θεοχαρόπουλος – Η Γεννηματά διαλύει το ΚΙΝΑΛ με το βλέμμα στον Γιώργο Παπανδρέου
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ για το θέμα των Πρεσπών Eurokinissi

Με απόφαση της Φώφης Γεννηματά διεγράφη ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την απόφαση να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Συγκαλείται έκτακτο ιδρυτικό συνέδριο του ενιαιου φορέα, που σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου καλούνται να ενταχθουν σε ένα ενιαίο κόμμα. Η απάντηση της ΔΗΜΑΡ.

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανασης Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά ενέκρινε την εισήγηση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ΔΗΜΑΡ αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου καλουνται να αυτοδιαλυθούν και τα στελέχη τους να ενταχθουν σε ένα νέο και ενιαίο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ.Παπανδρέου βεβαίως έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Ωστόσο δεν είναι βουλευτής σε αντίθεση με τον κ.Θεοχαρόπουλο και βέβαια δεν ειναι και του… ίδιου ειδικού βάρους. Ωστόσο με την ενοποίηση του φορέα η κ.Γεννηματά θέλει προφανώς να λύσει και τους πονοκεφάλους των διαφοροποιήσεων των επικεφαλής των επιμέρους κομμάτων, αφού πλέον οι αποφάσεις θα λαμβανονται στα ενιαία όργανα.

Ο κ.Θεοχαρόπουλος βεβαιως μετά τη διαγραφή του και καθως θα εχει ψηφισει τη συμφωνια των Πρεσπών αναμένεται ευλόγως να προσεγγιστεί από το ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Αλέξη Τσιπρα να εμφανιστεί εκείνος ως ο νέος εκφραστης της κεντροαριστεράς.

Απάντηση της ΔΗΜΑΡ: Κρίμα…

Σχόλιο της ΔΗΜΑΡ για τη διαγραφή του Προέδρου της από τη Φώφη Γεννηματά

“Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών.

Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα” σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και καταλήγει επισημαίνοντας: “Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα