Δικηγόροι Παπαγγελόπουλου: “Η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική”

Δικηγόροι Παπαγγελόπουλου: “Η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική”
Ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσαν οι συνήγοροι του Δ. Παπαγγελόπουλου. Κάνουν λόγο για παράνομη και απαράδεκτη συμπεριφορά

Ο Δημήτριος Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα, δικηγόροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, σε σημερινή ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν απαράδεκτη και παράνομη την συμπεριφορά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πρόσωπο του εντολέα τους.

Ειδικότερα, οι δύο δικηγόροι, αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία, πριν αλέκτωρ λαλήσει αναίρεσαν τον εαυτό τους, αποκαλύπτοντας πανηγυρικά ότι η δίωξη του Παπαγγελόπουλου είναι πολιτική και όχι ποινική».

Ακόμη, αναφέρουν ότι «η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση κατηγορεί αβάσιμα και αναπόδεικτα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για μυστικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, και αυτοί με τον πιο πανηγυρικό (δημόσιο) τρόπο παρεμβαίνουν στα θεσμικά Δικαστικά Όργανα (εισαγγελείς του Αρείου Πάγου κκ Ζαχαρή και Σοφούλη που διενεργούν προκαταρκτική εξέταση) καθώς και στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής που λειτουργούν ως Εισαγγελικά Όργανα» και προσθέτουν:

«Αυτή η απαράδεκτη και παράνομη συμπεριφορά της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει και την προσπάθειά τους να παραπλανήσουν τους Έλληνες πολίτες, με την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, επειδή μέχρι σήμερα δεν προέκυψε κανένα σοβαρό συγκεκριμένο στοιχείο που να δικαιολογεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπαγγελόπουλου για τις πράξεις που αποφάσισε η πλειοψηφία της Ολομέλειας της Βουλής (Ν. Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ). Με τέτοιες όμως παράνομες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και επικοινωνιακές πρακτικές, δεν αναβαθμίζεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ούτε καταξιώνονται οι δικαστικές λειτουργίες της Βουλής που προβλέπονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης των υπουργών. Τελικά η αλήθεια θα λάμψει πολύ γρήγορα όταν δημοσιοποιηθούν ολόκληρες οι καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, καθώς και τα έγγραφα που υπάρχουν στις δικογραφίες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα