ΔΗΜΑΡ: Αντιδρά για το αντιρατσιστικό αλλά δεν θα “ρίξει” την κυβέρνηση

ΔΗΜΑΡ: Αντιδρά για το αντιρατσιστικό αλλά δεν θα “ρίξει” την κυβέρνηση
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτξης Κουβέλης εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό. Η σύσκεψη ήταν συμβολικά η πρώτη ενέργεια του πρωθυπουργού μετά την απόφαση του Eurogroup. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος μετά τη διαφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

H ΔΗΜΑΡ επιμένει στην ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρή διαφωνία με τη ΝΔ, αν και όπως επισήμανε δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ σημείωσε ότι η διαφωνία για το αντιρατιστικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στη συνοχή της κυβέρνησης.

Άφησε αιχμές για τον χειρισμό του Μεγάρου Μαξίμου, λέγοντας ότι ενώ είχε συμφωνηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών να προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στην κατάρτιση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η ΝΔ άλλαξε στάση. “Δεν ήταν σαφής ο πρωθυπουργός χθες γιατί άλλαξε στάση η ΝΔ” σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ ζητά την κατάθεση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη, ωστόσο είναι πρόθυμη να εξετάσει την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν θα είχε αντίρρηση να ψηφίσει ακόμη και μια σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εάν θα υπάρξει πρόβλημα για την κυβέρνηση στην περίπτωση που δεν περάσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα