ΔΗΜΑΡ: "Απειλείται η κυβερνητική συνοχή"

ΔΗΜΑΡ: "Απειλείται η κυβερνητική συνοχή"
EUROKINISSI

Σκληρή ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την ομιλία Σαμαρά στο Ναύπλιο. Επιμένει σε άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Αμετακίνητη στη θέση της για την ΕΡΤ η ΔΗΜΑΡ, καθώς με ανακοίνωσή της απαντά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σε ομιλία του στο Ναύπλιο.

Η ΔΗΜΑΡ, αναφέρει ότι πρόκειται για ζήτημα δημοκρατίας και επιμένει να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ. Επίσης, σημειώνει ότι με εμπρηστικές ομιλίες σαν τη σημερινή, απειλείται η κυβερνητική συνοχή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

Η αντιμετώπιση της «αναδιοργάνωσης» της ΕΡΤ, όπως μονομερώς επέλεξε ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία, είναι  απαράδεκτη.

Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αντιμετωπίζουμε το ζήτημα αυτό ως ζήτημα δημοκρατίας και ότι είμαστε αντίπαλοι στη λύση που επέλεξε, η οποία δεν συνιστά μεταρρύθμιση αλλά προσβολή αυτής της έννοιας αφού τη συνδέει με τον αυταρχισμό. Η μόνη  λύση είναι  να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και να προωθηθεί με την ΕΡΤ ανοιχτή η  αναγκαία αναδιοργάνωση, ο εξορθολογισμός  και η θεσμική αναμόρφωση.

Το θέμα των τριβών έχει σχέση όχι μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ο κ Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Αν στην πράξη και στο λόγο – όπως με τη σημερινή εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά - παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι, τότε η κυβερνητική συνοχή απειλείται.

Κανένας δεν δικαιούται σε μια κρίσιμη περίοδο που η χώρα και οι πολίτες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες εξόδου από την κρίση να προτάσσει κομματικούς σχεδιασμούς. 

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
SHARE:

24Media Network