Δημήτρης Τσοβόλας στο News 24/7: “Μου απαγόρευσαν να κάνω δήλωση στη Βουλή – Νέα ήθη και έθιμα που τείνουν στον αυταρχισμό”

Δημήτρης Τσοβόλας στο News 24/7: “Μου απαγόρευσαν να κάνω δήλωση στη Βουλή – Νέα ήθη και έθιμα που τείνουν στον αυταρχισμό”
Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού, Δημήτρης Τσοβόλας στην Βουλή Eurokinissi

Έντονες οι αντιδράσεις του Δημήτρη Τσοβόλα μετά την απαγόρευση να κάνει δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής. Ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου είπε στο News 24/7 ότι “επιδιώκουν τον μονόλογο”..

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη Βουλή, μετά την υποβολή του αιτήματος εξαίρεσης βουλευτών από την Προανακριτική Επιτροπή που κατέθεσε ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας.

Συγκεκριμένα, στον κ. Τσοβόλα απαγορεύθηκε να κάνει δήλωση στις κάμερες που βρίσκονται στο Περιστύλιο της Βουλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ, κ. Μπούγα στον οποίον και υπέβαλε το αίτημα εξαίρεσης.

Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους της φρουράς της Βουλής ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, κάτι το οποίο προφανώς δεν ισχύει, αφού ακόμα και πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο κ. Τσοβόλας είχε προβεί σε δηλώσεις προσερχόμενος στη Βουλή, ενώ φέρει επιπλέον και την ιδιότητα πρώην προέδρου κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα που μίλησε στο News 24/7 η εντολή δόθηκε από το προεδρείο της Βουλής. “Πρωτόγνωρα πράγματα έγιναν στη Βουλή. Με παρακάλεσαν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες να κάνω μια δήλωση στο Περιστύλιο της Βουλής, κάτι που είχα κάνει πριν από δέκα μέρες. Ενώ, λοιπόν, είμασταν έτοιμοι να κάνω τη δήλωση, ήρθε και ο κ. Πλεύρης στο σημείο-, έφτασε κάποιος από την ασφάλεια και είπε παρουσία όλων ότι δεν επιτρέπεται να γίνονται δηλώσεις στο από μη βουλευτές. Λες και εγώ πήγα σαν απλός πολίτης. Πήγα με θεσμικό ρόλο ως συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού τον οποίο στέλνουν ως ύποπτο “κατηγορούμενο” στην Επιτροπή που θα συνεδριάσει το απόγευμα”ανέφερε ο κ. Τσοβόλας και υπογράμμισε: “Είναι πρωτόγνωρα ήθη και έθιμα για τη Βουλή και η εντολή δόθηκε από το προεδρείο της Βουλής. Πρόκειται για αντιδημοκρατική λειτουργία και τελικά έκανε δήλωση μόνο ο κ. Πλεύρης που είναι μέλος της Επιτροπής. Ο μονόλογος συνεχίζεται και να ξέρετε ότι μου προκαλεί θλίψη όλο αυτό γιατί ήμουν 20 χρόνια στη Βουλή και ως αρχηγός κόμματος. Δεν σεβάστηκαν τίποτα. Μας εισάγουν νέα ήθη και έθιμα που τείνουν στον αυταρχισμό γιαυτό θέλουν τον μονόλογο”.

Τέλος για την απόφαση εξαίρεσης Πολάκη – Τζανακόπουλου είπε ότι είναι αυθαίρετη, παράνομη και θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας.

Ακούστε όσα είπε στο News 24/7

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Οι πρακτικές φίμωσης δεν θα συγκαλύψουν την αλήθεια

Συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο της Βουλής εφαρμόζει αδιανόητα αυταρχικές πρακτικές, όπως να απαγορεύσει στον Δ. Τσοβόλα, συνήγορο υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου, που ερευνάται από ειδική επιτροπή της βουλής, να προβεί σε δηλώσεις σε ΜΜΕ στο Περιστύλιο. Συγκεκριμένα, όταν ο κ. Τσοβόλας ανταποκρινόμενος στο αίτημα των Μέσων να τους ενημερώσει τον πλησίασε άνδρας από την ασφάλεια του Κοινοβουλίου και του απαγόρευσε τις δηλώσεις κατ εντολήν του Προέδρου της Βουλής. Το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν ότι απαγορεύεται σε μη πολιτικά πρόσωπα να κάνουν δηλώσεις στο Περιστύλιο, ενεργοποιώντας για πρώτη φορά τη σχετική διάταξη.   Η ενεργοποίηση αυτή εφαρμόζεται σε έναν από τους πρωταγωνιστές μίας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας η οποία έχει ήδη παρουσιάσει θεσμικές ρωγμές και αντισυνταγματικές πρακτικές από την πλειοψηφία. Για να μην υπάρξει δε καμία αμφιβολία για την μεθόδευση αμέσως μετά το επεισόδιο προέβη σε δηλώσεις ο κ. Πλεύρης μεταφέροντας τις θέσεις της πλειοψηφίας.  Οι πρακτικές φίμωσης από την πλειοψηφία δεν πρόκειται να καταφέρουν την συγκάλυψη της αλήθειας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα