Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Θα ψηφίσουμε στη Βουλή για την είσοδο στο ΝΑΤΟ, λέει ο ηγέτης των αλβανοφώνων

Δημοψήφισμα στα Σκόπια: Θα ψηφίσουμε στη Βουλή για την είσοδο στο ΝΑΤΟ, λέει ο ηγέτης των αλβανοφώνων
Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου έγιναν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόρα Ζάεφ μετά το τέλος του δημοψηφίσματος για την συμφωνία των Πρεσπών, στα Σκόπια την Κυραική 30 Σεπτεμβρίου 2018 Eurokinissi

Η πΓΔΜ έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές, τονίζει ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

«Η σημερινή μέρα είναι σημαντική για όλους τους πολίτες, για τα θεσμικά όργανα, για τη δημοκρατία», δήλωσε ο ηγέτης του αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι μετά το κλείσιμο της κάλπης στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών στην πΓΔΜ.

«Σήμερα, αποδείξαμε τη δημοκρατία, μια διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Αυτή η διαδικασία σημαίνει πρόοδο για το κλείσιμο του θέματος με την Ελλάδα. Απόψε, θέλουμε να πούμε ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να λάβει αυτή τη σημαντική απόφαση για τη Συμφωνία με την Ελλάδα.» σημείωσε ο κυβερνητικός εταίρος του Ζάεφ. «Θα ψηφίσουμε. Λάβαμε την εντολή να εισέλθουμε στο ΝΑΤΟ, διότι δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση. Το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό», δήλωσε ο ηγέτης του DUI .

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα πρόωρα στην κάλπη, ο Αχμέτι είπε ότι η πΓΔΜ έχει πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τις πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Το News 24/7 βρίσκεται στα Σκόπια με τον απεσταλμένο του Μάνο Φραγκιουδάκη να στέλνει το κλίμα από την πρωτεύουσα της πΓΔΜ . Παρακολουθήστε τις εξελίξεις μέσω της Live Blogging πλατφόρμας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα