Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: “Έσπασε” την σιωπή του ο Γεωργιάδης- Ζητά τα ρέστα για το πόρισμα της ΕΔΕ των οκτώ αστυνομικών

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: “Έσπασε” την σιωπή του ο Γεωργιάδης- Ζητά τα ρέστα για το πόρισμα της ΕΔΕ των οκτώ αστυνομικών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi Sports

Ο κατά τ’ άλλα "λαλίστατος" Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με τις πληροφορίες του πορίσματος για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς καταθέτοντας σχετική ερώτηση στην Όλ. Γεροβασίλη.

Ερώτηση για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ για τους οκτώ αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ομόνοια κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, την ίδια ώρα που κι ο Θάνος Πλεύρης, δικηγόρος κάποιων από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς, κατέθεσε εξώδικο στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Σπάζοντας” την σιωπή του για το ζήτημα της δολοφονίας του Ζ. Κωστόπουλου, ο κατά τ’ άλλα “λαλίστατος”  Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να ασχοληθεί μόνο με τις πληροφορίες του πορίσματος για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς κι όχι με την ουσία της υπόθεσης της δολοφονίας ενός πολίτη στο Κέντρο της Αθήνας.

Ο Άδ. Γεωργιάδης ρωτά την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη “αν προτίθεται να διατάξει διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει κάνει τη διαρροή”, ο οποίος επικαλέστηκε το σχετικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” υποστηρίζοντας ότι η διαρροή του πορίσματος προκαλεί “έκπληξη” προσθέτοντας ότι “εύλογα διερωτάται κανείς αν η Ελληνική Αστυνομία σκόπιμα διοχέτευσε με παράνομο τρόπο το πόρισμα στο συγκεκριμένο ΜΜΕ ή εν αγνοία της ηγεσίας στελέχη που είχαν άμεση πρόσβαση στη διαδικασία έκαναν τη διαρροή εξυπηρετώντας προσωπικά οφέλη”.

Εξώδικο του Θ. Πλεύρη στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Από την πλευρά του ο Θ. Πλεύρης ενημέρωσε μέσω twitter ότι κατέθεσε εξώδικο στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. γιατί “δεν κατάφερε να διαφυλάξει την μυστικότητα της διαδικασίας και ανέχεται να διαρρέεται το όποιο πόρισμα προσβάλλοντας τα δικαιώματα στη δίκαιη δίκη και στην προστασία δεδομένων αστυνομικών, που ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα