Δραγασάκης: Δεν γίνεται να διασφαλίσουμε την "ευμάρεια" του παρελθόντος

Στιγμιότυπο από την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ "ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ",για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης,στο κλειστό γήπεδο του ταε κβο ντο,Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Στιγμιότυπο από την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ "ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ",για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης,στο κλειστό γήπεδο του ταε κβο ντο,Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Τάχθηκε υπέρ της προώθησης αληθινών μεταρρυθμίσεων χαρακτηρίζοντάς τες «όρο ύπαρξης». Προανήγγειλε αλλαγή του εκλογικού συστήματος

Μήνυμα σε όσους αντιδρούν στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα συνεδρίου που διοργανώνεται στη Βουλή για τη Δημόσια Διοίκηση παραδεχόμενος ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν επιτρέπει να διατηρηθεί το βιοτικό επίπεδο του παρελθόντος.

«Η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως παλιά. Οι διάφορες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το επίπεδο που είχαν παλιά, μένοντας σε αντιδράσεις του παρελθόντος» αναγνώρισε ο κ. Δραγασάκης. Διασαφήνισε, μάλιστα, ότι οι αναφορές του σχετίζονται με το ασφαλιστικό σύστημα, το οποίος όπως επισήμανε αντιστοιχεί σε συνθήκες μίας παλαιότερης περιόδου «ευμάρειας» που δεν υφίσταται πια.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι για να αντιμετωπιστεί η κρίση η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. «Οι μεταρρυθμίσεις είναι όρος ύπαρξης» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, έστειλε μήνυμα και εντός της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι για να επιτύχουν οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει «να πείθουν». «Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να πείσουν και να έχουν την ενεργό υποστήριξη όσων θα τις κάνουν πράξη» σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε μάλιστα τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στις προωθούμενες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε όμως και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το εκλογικό σύστημα αντιστοιχούσε σε μια εποχή, όπου τα κόμματα έπαιρναν πάνω από 40% και ήταν δυνατόν να διασφαλίζονται κυβερνήσεις σταθερότητας μέσω του εκλογικού μπόνους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network