Δραγασάκης: Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία

ΑΘΗΝΑ-Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) του Φώτη Κουβέλη, διοργάνωσε σήμερα, 18 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ., εκδήλωση με θέμα "Mνημόνια - Αριστερά - προοδευτική διακυβέρνηση" με κεντρικό στόχο εκ μέρους της διοργάνωσης να αναδειχθεί ότι παραμένει η αντίθεση Αριστεράς και Δεξιάς εντός του ευρωπαϊκού δρόμου.
Ομιλητές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, η πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Φώτης Κουβέλης.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) του Φώτη Κουβέλη, διοργάνωσε σήμερα, 18 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ., εκδήλωση με θέμα "Mνημόνια - Αριστερά - προοδευτική διακυβέρνηση" με κεντρικό στόχο εκ μέρους της διοργάνωσης να αναδειχθεί ότι παραμένει η αντίθεση Αριστεράς και Δεξιάς εντός του ευρωπαϊκού δρόμου. Ομιλητές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, η πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Φώτης Κουβέλης.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Για καλύτερη συμφωνία από αυτή που περίμενε η κυβέρνηση έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αμέσως μετά τη συμφωνία η χώρα θα βρεθεί σε τροχιά ανάπτυξης, με επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

Στις 24 Μαΐου θα έχουμε συμφωνία, ίσως καλύτερη από αυτή που περιμέναμε. Η χώρα, η κοινωνία, οι πολίτες θα μπορούν να δουν το μέλλον και να το σχεδιάσουν ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης μιλώντας στην τηλεόραση του Αlpha υπογραμμίζοντας πως μετά την αξιολόγηση θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη και την επάνοδο σε τροχιά ανάπτυξης.

«Μετά την αξιολόγηση, αξιοποιούμε όλα τα εργαλεία και θέτουμε προτεραιότητες, δουλεύοντας για ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας . Έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε σε μια κατάσταση που θα μπορέσουμε να ξαναβλέπουμε το μέλλον, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και να βάλουμε τις καινούργιες προτεραιότητες. Επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Η Ελλάδα θα πάρει κονδύλια ύψους 4-5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, ενώ άλλα 6,2 δισ. ευρώ ή και περισσότερα θα δοθούν από το ΕΣΠΑ. Άρα στο δεύτερο εξάμηνο θα πέσουν 9-12 δισ. ευρώ στην οικονομία που είναι επαρκή για να διασφαλίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Προσπαθούμε να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους. Στόχος να μειώσουμε τις συνολικές επιβαρύνσεις όσο θ αναπτύσσεται η οικονομία, ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Το να ψηφίζαμε "προληπτικά" μέτρα δεν θα ήταν δυνατό. Το αποτρέψαμε. Ρεαλιστικοί στόχοι και δημοσιονομική διαχείριση θα καταστήσουν απόλυτα μη αναγκαία την ενεργοποίηση του "μηχανισμού διόρθωσης" , ανέφερε επισημαίνοντας πως υπήρξαν δυνάμεις και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που επένδυσαν στην καταστροφή, προσδοκώντας εκλογές και διαψεύστηκαν.

Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει σε τρεις φάσεις, σε τρεις χρόνους, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Eurogroup , τόνισε αναφέροντας πως αόριστη τοποθέτηση για το χρέος υπήρξε το 2012. «Εμάς κάτι τέτοιο δεν μας ενδιέφερε. Πλέον πάμε σε δεσμευτικό "οδικό χάρτη"».

Εάν η ρύθμιση για το χρέος είναι καλή, θα δημιουργηθεί ένα θετικό σχετικό προηγούμενο και για άλλες χώρες στην Ευρώπη ανέφερε ο κ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα χρειαζόμαστε μια ευρεία συμμαχία για την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συμφωνία, Μνημόνιο 3
SHARE:

24Media Network