Εγκώμια Μητσοτάκη σε Κωνσταντοπούλου για την ψήφο των αποδήμων

Εγκώμια Μητσοτάκη σε Κωνσταντοπούλου για την ψήφο των αποδήμων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε υπεύθυνη τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την ψήφο των αποδήμων, ενώ επιτέθηκε στον Κυριάκο Βελόπουλο 

Με εγκώμια στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και επίθεση στον Κυριάκο Βελόπουλο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπίστηκε τη νέα ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων χωρίς περιορισμούς.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την παρέμβαση του στη Βουλή επέμεινε ότι πρόκειται “για μία ρύθμιση βαθιά δημοκρατική”. Παραδέχθηκε πάντως ότι ο νέος νόμος για την ψήφο των αποδήμων “διευρύνει το εκλογικό σώμα”, αλλά υποστήριξε ότι οι Έλληνες της διασποράς “έχουν και ενισχυμένο πατριωτισμό και βαθύτερη αίσθηση της Ελλάδας”, καθώς και ότι:

“Θέλουμε να εμπλουτίσουμε την εσωτερική πολιτική ζωή με δεδομένα και εμπειρίες που σίγουρα κάποιοι κοσμοπολίτες στο εξωτερικό μπορούν να μεταλαμπαδεύσουν στην πατρίδα μας”.

Ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ για το “όχι” στη νέα ρύθμιση, χαρακτηρίζοντας μάλιστα κατ’ αντιδιαστολή υπεύθυνη τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Απευθυνόμενος ειδικότερα στην αξιωματική αντιπολίτευση πρότεινε: “Να πάρετε διδάγματα από την υπεύθυνη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου. Η ζωή τα έφερε έτσι, η κ. Κωνσταντοπούλου να είναι πολύ πιο υπεύθυνη στο ζήτημα αυτό από τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ”. Στις δε αντιδράσεις από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολίασε: “Γιατί ενοχλείστε; Αλήθεια είναι”.

Αντίθετα, φαρμακερά βέλη επιφύλαξε ο πρωθυπουργός για τον Κυριάκο Βελόπουλο, δεδομένου ότι η Ελληνική Λύση δηλώνει τελικά παρών στη ρύθμιση, η οποία περνά με την αναγκαία αυξημένη πλειοψηφία χάρη στις ψήφους της ακροδεξιάς.

“Η Ιστορία θα μας κρίνει όλους, όπως και τον κ.Βελόπουλο”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας ότι η Ελληνική Λύση άλλαξε τη στάση της σε “παρών” ενώ είχε ψηφίσει την ίδια ακριβώς ρύθμιση πριν ενάμιση χρόνο.

Μάλλον έπαιξε ρόλο το 0,7% που πήρατε στους Έλληνες του εξωτερικού για να αλλάξετε τη στάση σας. Νισάφι πια. Αμάν πια με τους πατριώτες της φακής”, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά και την προοπτική της επιστολής ψήφου, κάτι που ζήτησε μεταξύ άλλων στην ομιλία του νωρίτερα και πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

Ανέφερε ότι 2,5 εκ Ισπανοί ψήφισαν με επιστολική ψήφο και πρόσθεσε: “Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για να δουμε εάν μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Δεν θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι πριν τις ευρωεκλογές, αλλά εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει διάθεση από τα κόμματα και μπορούμε να φτάσουμε στις 200 ψήφους, είμαστε έτοιμοι σε τεχνικό επίπεδο αυτή τη συζήτηση να την ξεκινήσουμε και -γιατί όχι; – πριν από τις επόμενες εθνικές εκλογές να την ολοκληρώσουμε”.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πάντως ότι το “ναι” στη ρύθμιση για την ψήφο των αποδήμων χωρίς κριτήρια “δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι θέμα σεβασμού προς τον πολίτη, προς τη Δημοκρατία. Δεν είναι ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή πολιτική. Είναι μία αυτονόητη δημοκρατική υπέρβαση, την οποία η πατρίδα μας έπρεπε να είχε κάνει εδώ και καιρό. Είναι και ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχουν ψηφοφόροι δύο ταχυτήτων.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα