"Είσαι σκέτο παρακράτος":  Μετωπική Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ για ηχητικό που κατέθεσε ο Μιωνής, με αναφορά στον Παππά

Ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Φωτογραφία αρχείου)
Ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ηχητικό, που κατέθεσε ο Σ. Μιωνής φέρει τον Νίκο Παππά να κατηγορεί τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Για αποκάλυψη ενός "αδίστακτου παρακράτους" μίλησε ο Στέλιος Πέτσας. Πλαστογραφία καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Επικρατείας.

Σε μετωπική με αλληλοκατηγορίες για παρακράτικές λειτουργίες οδηγούνται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ηχητικού.

Αυτό φέρεται να καταγράφει την συνομιλία του ισραηλινής καταγωγής επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Η κυβέρνηση το θεωρεί ένδειξη «συγκρότησης παρακράτους» ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για «κατασκευασμένες συνομιλίες» και «πραγματικό παρακράτος».

Το ηχητικό

Το ηχητικό αφορά συνομιλία που φέρεται να πραγματοποιήθηκε το 2016 με αφορμή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μεταξύ του Σαμπυ Μιωνή, του Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Την συνάντηση έχουν επιβεβαιώσει και οι τρείς προαναφερόμενοι. Μάλιστα ο Νίκος Παππάς έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή ότι αυτή ζητήθηκε από την ισραηλινή κυβέρνηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση ενεπλάκη για λόγους διεθνών σχέσεων της χώρας. Το αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αντιδικία που είχε ο Σάμπυ Μιωνή με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη. Ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και δύο χρόνια αργότερα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Συνεδράση της Προανακριτικής σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτη Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του
Συνεδράση της Προανακριτικής σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτη Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του EUROKINISSI

Στο ηχητικό που κατέθεσε ο επιχειρηματίας, ο Νίκος Παππάς φέρεται να μιλάει για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με τον Σάμπυ Μιωνή «ο Νίκος Παππάς, απαντώντας στο ερώτημά μου “πως διαβάζεις τον Παπαγγελόπουλο”, μου είπε ξεκάθαρα ότι “ο Παπαγγελόπουλος έχει  τη δική του ατζέντα” και ότι “ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω” ότι “κάποιοι βγάζουν λεφτά” και, μάλιστα, “πολλά λεφτά”. Επιπλέον,  μου ανέφερε ότι ο Παπαγγελόπουλος “έκανε το δικό του outsourcing”». Επίσης ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι «ο Νίκος Παππάς, για άλλη μία φορά, μου ζήτησε “να βγει να μιλήσει” ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, για την σύζυγο του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι».

Page: /

Ο Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας
Ο Στέλιος Πέτσας EUROKINISSI

Στο θέμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, δίχως πάντως να υιοθετήσει την άποψη που καταθέτει ο επιχειρήματίας. Επισήμανε πως «αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους.  Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους». Επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα». Μάλιστα σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας».

Ο Νίκος Παππάς

Ο Νίκος Παππάς
Ο Νίκος Παππάς EUROKINISSI

Απάντηση στους ισχυρισμούς έδωσε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς. Όπως επισήμανε «αφού πλαστογραφούν κάθε μέρα την πραγματικότητα και δεν τους βγαίνει, τώρα παραποιούν και συνομιλίες. Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ. Και αυτό έγινε.  Επιστρατεύτηκε το πραγματικό παρακράτος με κατασκευασμένες συνομιλίες -προϊόντα εγκλήματος- που παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο Novartis. Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Σάμπυ Μιωνή, κατά τη δήλωσή του, μάλλον πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεών του. Το ερώτημα για ποιον δουλεύει και έναντι ποίου ανταλλάγματα θα αποκαλυφθεί σίγουρα και σύντομα».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE: