Εισαγγελική παρέμβαση για την “θεραπευτική κρέμα” του Βελόπουλου

Εισαγγελική παρέμβαση για την “θεραπευτική κρέμα” του Βελόπουλου
Ο πρόεδρος της "Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος Eurokinissi

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών την αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η διαφήμιση προϊόντος με την επωνυμία «Βυζαντινόν» μέσω τηλεοπτικού σταθμού από τον επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκο Βελόπουλο, ως προστατευτικό από τον κορονοϊό και κατά της πνευμονίας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τις δικές του ενέργειες.

Στην αναφορά του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων, πως με τους επίμαχους ισχυρισμούς για τις δήθεν προστατευτικές ιδιότητες της εν λόγω κρέμας από τον επικίνδυνο ιό, ο κ. Βελόπουλος αποβλέπει σε αύξηση των πωλήσεων αγνοώντας επιδεικτικά τις επίσημες οδηγίες των υγειονομικών αρχών της χώρας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να υποδείξουν μέτρα προστασίας για τον πληθυσμό.

Κατά αυτό τον τρόπο θέτει σε σοβαρή έκθεση, όσους τον εμπιστευτούν και κατ επέκταση σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία.

“Νόμιμο το προϊόν, ο ΦΣΑ να κάνει αναφορά για την αισχροκέρδεια στα φαρμακεία”

«Απαντούμε, για άλλη μια φορά, ότι το προϊόν είναι νόμιμο, από νόμιμη εταιρία η οποία δεν ανήκει στον κ. Βελόπουλο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση σχετική με την ανακοίνωση του ΕΣΡ και την αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Ο ίδιος, ουδέποτε ανέφερε, κατά την εκπομπή, η οποία αποσύρθηκε με εντολή του ότι το προϊόν “γιατρεύει”, “θεραπεύει” ή είναι “φάρμακο”, όπως αποδίδεται απολύτως λανθασμένα, σε μερίδα των μέσων ενημέρωσης», συνεχίζει η Ελληνική Λύση και υποστηρίζει, ότι κανένα μέσο ενημέρωσης δεν μετέδωσε το σχετικό απόσπασμα από τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Βελόπουλου στη Βουλή κατά την οποία έδωσε εξηγήσεις για το θέμα αυτό.

«Δεν είναι τυχαίο, ότι η σημερινή επίθεση εναντίον του ξεκίνησε ύστερα από τις καταγγελίες του στη Βουλή σε βάρος των ολιγαρχών του Τύπου.

Καταλαβαίνουμε την αντίδραση τους στα μέσα ενημέρωσης τους, όπως και ορισμένων δημοσιογράφων, που τους στηρίζουν ή εργάζονται για αυτούς», αναφέρει η Ελληνική Λύση και καταλήγει.

«Για την αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, επισημαίνουμε πως καλό θα ήταν, ο Σύλλογος να κάνει αναφορά στον Άρειο Πάγο, για την αισχροκέρδεια που παρατηρείται στα φαρμακεία των μελών του, στις μάσκες που δεν προστατεύουν τους υγιείς όπως λένε οι επιστήμονες και στα αντισηπτικά, αντί να ασχολείται με πολιτικά παιγνίδια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα