Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία σε Πάτρα και Ζάκυνθο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία σε Πάτρα και Ζάκυνθο
Εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ Eurokinissi

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ σε Πάτρα και Ζάκυνθο. Στις κάλπες μπορούν να προσέλθουν όσοι μετείχαν και στον α' γύρο των εκλογών.

Στις κάλπες προσήλθαν από νωρίς σήμερα το πρωί οι φίλοι της παράταξης, για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ και την εκλογή νέου προέδρου.

Στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα, σε Πάτρα και Ζάκυνθο, μέχρι στιγμής, η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, χωρίς προβλήματα.

Στη Ζάκυνθο, έχουν στηθεί τρεις κάλπες, στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου, στο πρώην Δημαρχείο Λαγανά και στο πρώην Δημαρχείο Αλυκών.

Παρά τον άστατο καιρό και τα προβλήματα που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στο νησί, η συμμετοχή είναι ικανοποιητική.

Την περασμένη Κυριακή για τον νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν στη Ζάκυνθο συνολικά 975 άτομα, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να παίρνει 479 ψήφους και τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου 243 ψήφους.

Χωρίς προβλήματα η διαδικασία και στην Πάτρα

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η διαδικασία και στην Πάτρα. Στο νομό Αχαΐας η ψηφοφορία διεξάγεται σε 23 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του κινήματος Γιώργο Αθανασόπουλο, η προσέλευση των μελών είναι ικανοποιητική και εκτιμάται ότι μέχρι και τη μια μετά το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου το 40% όσων είχαν προσέλθει και στον α΄ γύρο.

Στον Νομό Ηλείας η ψηφοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα στα 12 εκλογικά τμήματα και σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Διονύση Γιατρά η συμμετοχή είναι ικανοποιητική.

Στην Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία που πλήττει τον νομό έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Γιώργο Ζήσιμο, αρκετά προβλήματα που αφορούν κυρίως την αδυναμία πρόσβασης των ψηφοφόρων στα 22 εκλογικά τμήματα που διεξάγεται η ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται πως στον σημερινό β’ γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μπορούν να προσέλθουν για να ψηφίσουν «μόνο όσοι ψήφισαν στην Εκλογική Διαδικασία της 5/12/21». Ο ψηφοφόρος «καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα».

Επίσης διευρκινίζεται ότι «οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό» σε αντίθεση με τον α’ γύρο που καταβάλλονταν το αντίτιμο των 3 ευρώ.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα