Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος – “Πιστός στρατιώτης συμμετέχω στη διαδικασία”

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ψήφισε ο Ανδρέας Λοβέρδος – “Πιστός στρατιώτης συμμετέχω στη διαδικασία”
Ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο β' γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Στις κάλπες και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής λαμβάνει χώρα σήμερα Κυριακή (12/12) με τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε το πρωί στο δημαρχείο Νίκαιας, δηλώνοντας στη συνέχεια ότι “σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία”. Σχεδόν ταυτόχρονα ψήφισε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητώντας καθαρή εντολή.

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο. Ωστόσο, είχε δηλώσει δημόσια τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Σήμερα ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή της Δημοκρατικής Παράταξης», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος που ψήφισε το πρωί στη Μεταμόρφωση.

Προσέθεσε χαρακτηριστικά πως «ως πιστός και μάχιμος στρατιώτης της συμμετέχω με χαρά και τιμή στην εκλογική διαδικασία με το ίδιο μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής: Το ΠΑΣΟΚ μπροστά. Η Ελλάδα ψηλά».

Ποιοι ψηφίζουν και πώς

Είναι χρήσιμο για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν να γνωρίζουν ότι δικαίωμα ψήφου στο δεύτερο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ έχουν μόνο όσα μέλη ή φίλοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή (5 Δεκεμβρίου).

Κατά την εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου, η αναζήτηση των στοιχείων των ψηφοφόρων θα πραγματοποιηθεί από το μητρώο ψηφισάντων του πρώτου γύρου όπως ενημέρωσε χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ.

Αντιθέτως, εφόσον κάποιος ψήφισε στον πρώτο γύρο, έχει δικαίωμα να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήμα της Ελλάδας ή του εξωτερικού επιθυμεί κατά το δεύτερο γύρο. Έτσι επιτυγχάνεται μία σχετική ευελιξία.

Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη παράτασης όπως έγινε και την πρώτη Κυριακή, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής αιτείται παράταση από την ΕΔΕΚΑΠ, η οποία και αποφασίζει αρμοδίως.

Αυτή τη φορά όσοι ψηφίζουν δεν θα καταβάλλουν το ποσό των τριών ευρώ, όπως έγινε την προηγούμενη Κυριακή.

Στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού μπορούν οι ψηφοφόροι να προσέλθουν από 7:00 έως 19:00.

Για τον Απόδημο Ελληνισμός οι ώρες ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα είναι οι εξής:

  • της Αυστραλίας 10:00 – 19:00 τοπική ώρα
  • της Κύπρου 9:00 – 19:00 τοπική ώρα
  • των χωρών της Ε/Ε 9:00 – 17:00 τοπική ώρα
  • της Αγγλίας 12:00 – 18:00 τοπική ώρα
  • των ΗΠΑ 9:00 – 16:00 τοπική ώρα
  • του Καναδά Μόντρεαλ 9:00 – 15:00 και Τορόντο 9:00 – 14:00 τοπική ώρα.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα