Έλα στη Βουλή... δεν θα είναι κανείς. Οι υπουργοί αγνόησαν την "εντολή Σαμαρά"

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνέχιση της συζήτησης στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνέχιση της συζήτησης στη Βουλή επί του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Άστραψε και βρόντηξε" ο προεδρεύων του Σώματος, Γ. Δραγασάκης στη θέα, για πολλοστή φορά, των άδειων εδράνων στη Βουλή. Κάλυψη της ΝΔ στους απόντες υπουργούς και αιχμές κατά Δραγασάκη. Τι είχε πει ο Α. Σαμαράς για όσους υπουργούς απουσιάζουν

Την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος του Σώματος Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσε η απουσία όλων των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι είχαν κληθεί να απαντήσουν σε οκτώ επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

Οι επίκαιρες ερωτήσεις απευθύνονταν στους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας και Υποδομών, οι οποίοι δήλωσαν είτε κώλυμα, είτε αναρμοδιότητα.

«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;», σχολίασε ο κ. Δραγασάκης.

Κλείνοντας δε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τόνισε: «Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της».

Να σημειωθεί ότι φαινόμενο αυτό έχει παρουσιαστεί πολλές φορές και το προηγούμενο διάστημα και είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια τόσο των βουλευτών όσο και του προεδρείου της Βουλής, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δώσει εντολή στους υπουργούς του να μην απαξιώνουν τη Βουλή και να απαντούν στους βουλευτές κι αν δεν μπορούν οι ίδιοι να τους αντικαθιστούν οι υφυπουργοί τους.

"Είναι η τελευταία φορά που το ανέχομαι αυτό" είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός την προηγούμενη φορά που επαναλήφθηκε κάτι τέτοιο, όταν απαντήθηκε μόνο μια από τις εννιά ερωτήσεις που είχαν καταθέσει βουλευτές (παρών ήταν μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου).

"Απολύτως δικαιολογημένοι"

«Απολύτως δικαιολογημένοι είναι και οι τέσσερις υπουργοί που απουσίαζαν σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσουν στις επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών, καθώς ήταν γνωστό ότι είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Αυτό ανέφεραν κύκλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι οι υπουργοί Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Στουρνάρας και Αθανάσιος Τσαυτάρης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, ο πρώτος συμμετέχει στις εργασίες του Eurogroup και ο δεύτερος στο Συμβούλιο Υπουργών, ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης περιοδεύει μαζί με ειδικό κλιμάκιο στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά ενώ ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε έγκαιρα ενημερώσει τον ερωτώντα βουλευτή.

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι άφησαν αιχμές για την αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη που σχολιάζοντας την απουσία των υπουργών αναρωτήθηκε πού είναι η κυβέρνηση.

«Φαντάζομαι ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής θα ήταν ενήμερος για την απουσία των υπουργών. Καλό θα ήταν όλες τις φορές οι αντιπρόεδροι να μιλάνε ως αντιπρόεδροι και όχι ως κομματικά στελέχη», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή της ΚΟ της ΝΔ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE: