Έλληνες στρατιωτικοί: Απορρίφθηκε η ένσταση

Δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης
Δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

Την Τετάρτη, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών υπέβαλαν ένσταση κατά της απόφασης απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης η οποία απορρίφθηκε σήμερα

Προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης παραμένουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί μετά την απόρριψη της ένστασης που είχαν καταθέσει δια των δικηγόρων τους.

Αναλυτικότερα, το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές, αποφάνθηκε σήμερα ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.

ADVERTISING

Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων δεν έγινε αποδεκτό την Τρίτη με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη μόνιμη κατοικία τους στην Τουρκία, όπου και θα μπορούσαν να διαμείνουν μέχρι και την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Το πρακτορείο Anadolu αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι οι δύο Ελληνες αξιωματικοί κατηγορούνται "για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη", ενώ προσθέτει ότι οι δύο στρατιωτικοί "έχουν καταγράψει εικόνες στα κινητά τους τηλέφωνα τις οποίες θα έστελναν στους ανωτέρους τους".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Έλληνες στρατιωτικοί
SHARE:

24Media Network