ΕΛΒΟ: Να παραμείνει στο Υπουργείο Άμυνας ζητούν οι εργαζόμενοι

Την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη η βιομηχανία αυτή να παραμείνει σε λειτουργία διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα της. Η συγκεκριμένη μονάδα απασχολεί στο σύνολό της 340 εργαζόμενους και βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Τον ΑΝΥΕΘΑ υποδέχθηκε το σύνολο των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι του σωματείου, οι διευθυντές του εργοστασίου και οι βουλευτές της περιοχής της Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμανατίδου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Επισκέφθηκε τους χώρους του εργοστασίου, ιδιοκτησίας του ΥΠΕΘΑ, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις παραγωγικές τους δυνατότητες και συνομίλησε με εργαζόμενους, οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν τους ίδιους αλλά και τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές της εταιρείας.
Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι το ΥΠΕΘΑ, θα προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία από την απαξίωση και τις βλέψεις ιδιωτικών συμφερόντων, επισημαίνοντας πως πρόκειται για τμήμα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Ανέφερε ακόμα πως βασικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι με την τεχνογνωσία που διαθέτουν αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο της συγκεκριμένης βιομηχανίας αλλά και του συνόλου της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. (EUROKINISSI/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ)
Την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), επισκέφθηκε στο πλαίσιο της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Σάββατο 9 Μαΐου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη η βιομηχανία αυτή να παραμείνει σε λειτουργία διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα της. Η συγκεκριμένη μονάδα απασχολεί στο σύνολό της 340 εργαζόμενους και βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Τον ΑΝΥΕΘΑ υποδέχθηκε το σύνολο των εργαζομένων, οι εκπρόσωποι του σωματείου, οι διευθυντές του εργοστασίου και οι βουλευτές της περιοχής της Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμανατίδου και Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Επισκέφθηκε τους χώρους του εργοστασίου, ιδιοκτησίας του ΥΠΕΘΑ, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις παραγωγικές τους δυνατότητες και συνομίλησε με εργαζόμενους, οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν τους ίδιους αλλά και τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές της εταιρείας. Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι το ΥΠΕΘΑ, θα προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία από την απαξίωση και τις βλέψεις ιδιωτικών συμφερόντων, επισημαίνοντας πως πρόκειται για τμήμα της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Ανέφερε ακόμα πως βασικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι οι οποίοι με την τεχνογνωσία που διαθέτουν αποτελούν το σημαντικότερο κεφάλαιο της συγκεκριμένης βιομηχανίας αλλά και του συνόλου της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. (EUROKINISSI/ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ) EUROKINISSI

Την αντίθεσή τους στα σχέδια πώλησης της ΕΛΒΟ, ανακοινώνοντας 24ωρη απεργία, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι, θέτοντας θέμα ασφάλειας της χώρας και αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων

Την πεποίθηση ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) πρέπει να παραμείνει στην ιδιοκτησία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ασφάλεια της χώρας, το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας εκατοντάδων εργαζομένων, εκφράζουν -με σημερινή ανακοίνωσή τους- οι εργαζόμενοι στην εταιρεία και δηλώνουν ότι θα παλέψουν με κάθε τρόπο "για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, που εκτός από τις απολύσεις, φέρνει τη διάλυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας και τη μεγαλύτερη εξάρτηση από ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους".

Στο πλαίσιο αυτό, μεθαύριο Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης (όπου εκδικάζεται παλαιότερη υπόθεση διεκδίκησης βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων από ένα μέρος του προσωπικού της επιχείρησης) και πορεία διαμαρτυρίας στο Γραφείο του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην πορεία θα συμμετέχουν και συνταξιούχοι πρώην εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ διεκδικώντας τις αποζημιώσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της ΕΛΒΟ, αυτή γίνεται με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ορίστηκε η 15η Μαΐου. Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός αφορά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, από τις οικοπεδικές εκτάσεις μέχρι τα κτίρια, τον διακριτικό τίτλο ΕΛΒΟ και τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στη βιομηχανία, Θόδωρος Αλιόγκας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΕΛΒΟ: Μέχρι τις 15 Μαΐου οι δεσμευτικές προσφορές

SHARE:

24Media Network