Εμβόλιο κορονοϊού: Παύει να ισχύει το πιστοποιητικό για τους άνω των 60 ετών μετά από 7 μήνες

Εμβόλιο κορονοϊού: Παύει να ισχύει το πιστοποιητικό για τους άνω των 60 ετών μετά από 7 μήνες
Νοσηλευτής ετοιμάζει εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Eurokinissi

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα λήγει μετά από 7 μήνες από την δεύτερη δόση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Στη σημασία του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του την Πέμπτη (18/11) σχετικά με την πανδημία κορονοϊού στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, θα λήγει μετά από 7 μήνες από την δεύτερη δόση.

“Το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αν και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν ισχύ για 1 χρόνο, η μετάλλαξη Δέλτα επιβάλλει τη μείωση του συγκεκριμένου διαστήματος, σε πρώτη φάση για τους μεγαλύτερους σε ηλικία εμβολιασμένους. Έτσι για να ισχύει ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού, θα πρέπει να περιέχει και την τρίτη δόση, για τα άτομα των 60 ετών και άνω.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι ενήλικες είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει μετά το πέρας των 6 μηνών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους να κάνουν ακόμη μία δόση. Έτσι όταν παρέλθει το διάστημα των μηνών αυτών να μπορούν να εκδώσουν ένα νέο πιστοποιητικό το οποίο θα αναφέρει ως ολοκλήρωση του εμβολιασμού την ημερομηνία της τρίτης δόσης και άρα να ισχύει για ένα ακόμη μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή για ένα χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα