Εν δυνάμει υποψήφια και η Λούκα Κατσέλη

Εν δυνάμει υποψήφια και η Λούκα Κατσέλη

Διαβάστε στο NEWS 247 τι δήλωσε σε πρωϊνή εκπομπή η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η βουλευτής και πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη .

"Θα είμαι υποψήφια για ένα σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ" είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Ως προϋπόθεση όμως έθεσε η υποψηφιότητά της να είναι συντεταγμένη με όσους έχουν την ίδια αντίληψη μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

"Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη πολλών στελεχών", είπε λίγο αργότερα, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της.

Η πρώην υπουργός ζήτησε να μην κλειστεί η συμφωνία με τους εταίρους πριν να γίνει σχετική συζήτηση στη Βουλή και επικαλέστηκε τη δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε μάλιστα ότι οι βουλευτές γνωρίζουν ότι η συνολική επίπτωση των μέτρων είναι τεράστια και ότι τα πρόσθετα μέτρα δε θα είναι αποτελεσματικά γιατί θα εμβαθύνουν την ύφεση.

Η βουλευτής σημείωσε ότι πριν να τεθούν τα μέτρα στη Βουλή προς ψήφιση, οι βουλευτές θα πρέπει να γνωρίζουν τι μέτρα θα είναι αυτά.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ζήτημα είναι το πως θα ενταχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή σε ένα συνολικότερο πρόγραμμα επανεκκίνησης της οικονομίας.

Η κυρία Κατσέλη, αναφερόμενη στις πιέσεις της Τρόικα για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει λόγος η Τρόικα να θεσμοθετεί μέτρα στον ιδιωτικό τομέα και οι εταίροι πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους.

Πάντως, εκτίμησε ότι ο 13ος και 14ος μισθός και ο κατώτατος μισθός δεν θα πάνε στη Βουλή. "Αν έρθουν δεν θα περάσουν εύκολα", συμπλήρωσε.

"Κρατήσαμε τη χώρα όρθια"

Αναφερόμενη στη διετία διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, είπε ότι έγιναν πολλά πράγματα, τα οποία δεν προβλήθηκαν λόγω της κρίσης και "πολλά που δεν μπορούσες να κάνεις δύο χρόνια πριν, τώρα μπορείς να αρχίσεις να τα κάνεις, όπως πχ καταπολέμηση της φοροδιαφυγής".

Η κυρία Κατσέλη σημείωσε ότι το 2010 δεν υπήρχε άλλο περιθώριο εκτός από τα οριζόντια μέτρα και παραδέχτηκε ότι το 2011 υπήρξαν καθυστερήσεις κυρώς αναφορικά με την αναδιοργάνωση του δημοσίου και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, καθυστερήσεις που δεν οφείλονταν μόνο στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, η πρώην υπουργός σημείωσε ότι το 2010 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ διαχειρίσθηκε μία μεγάλη κρίση και "όχι μόνο δεν βουλιάξαμε, αλλά κρατήσαμε τη χώρα όρθια".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κατσέλη: "Ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ"

SHARE:

24Media Network