Ένοπλες Δυνάμεις: Η θητεία του Φλώρου θα ανανεωθεί στις κρίσεις του 2023

Ένοπλες Δυνάμεις: Η θητεία του Φλώρου θα ανανεωθεί στις κρίσεις του 2023
ΙΝΤΙΜΕ

Το θέμα δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ, αλλά με φόντο τις υποκλοπές, πληροφορίες αναφέρουν ότι η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου θα ανανεωθεί για ένα χρόνο

Ολοκληρώθηκε η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη λακωνική σχετική ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν ζητήματα ενίσχυσης του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο και το Αιγαίο.

Το πιο ενδιαφέρον θέμα όμως είναι αυτό που δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ. Καθώς τον Ιανουάριο του 2023 αναμένονται και οι κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πληροφορίες αναφέρουν ότι η θητεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, θα ανανεωθεί για ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να απαντήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις υποκλοπές είχε δηλώσει σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα:

“Είναι το τελευταίο σκαλί στην αθλιότητα, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε κανένα παιχνίδι και σίγουρα δεν θα αφήσω τα αντιπολιτευτικά τερτίπια στην Ελλάδα να γίνονται θέματα σχολιασμού στον τουρκικό τύπο. Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει πόσο τιμά και τους ένστολους και το εθνόσημο”.

Με τις πληροφορίες πως ήδη είναι ειλημμένη απόφαση η ανανέωση της θητείας του κ. Φλώρου η κυβέρνηση θέλει να δείξει και εμπράκτως πως δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλώρος είχε αναλάβει αρχηγός ΓΕΕΘΑ επί ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ήδη ανανεώσει τη θητεία του, η οποία τώρα θα παραταθεί για ένα ακόμη χρόνο, καθώς άλλωστε δεν προβλέπεται για περισσότερο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα