Επαφές Μοσκοβισί στην Αθήνα

Επαφές Μοσκοβισί στην Αθήνα

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα. Η επίσκεψη συμπίπτει με την κίνηση της Αθήνας να επιχειρήσει έξοδο στις αγορές

Σε εξέλιξη, εδώ και μισή ώρα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. Στις 8.45 περίπου, αναμένεται οι δύο άνδρες να έχουν τον καθιερωμένο διάλογο στο γραφείο του Προέδρου.

Με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί συναντάται στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνέχεια, ο επίτροπος της ΕΕ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις 10:45 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Επίσης ο κ. Μοσκοβισί θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Η επίσκεψη συμπίπτει με την κίνηση της Αθήνας να επιχειρήσει έξοδο στις αγορές.

Σημειώνεται πως ο Ευρωπαίος επίτροπος εκτίμησε ότι η Ελλάδα βλέπει επιτέλους «φως» έπειτα από πολλά δύσκολα χρόνια, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η Αθήνα ήταν «αναμφισβήτητα πολύ δύσκολες», αλλά «απαραίτητες».  «Η Ελλάδα βρισκόταν στο επίκεντρο μιας απίστευτης οικονομικής και δημοσιονομικής θύελλας», όμως «σήμερα τα πράγματα πάνε σαφώς καλύτερα», δήλωσε ο Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα