Έπαινοι Κατάινεν στην Ελλάδα για την απορροφητικότητα του πακέτου Γιούνκερ

Έπαινοι Κατάινεν στην Ελλάδα για την απορροφητικότητα του πακέτου Γιούνκερ
O Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν Eurokinissi

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι οι Ελληνικές επενδυτικές τράπεζες "χρειάζονται εμπιστοσύνη" και καλύτερες αποδόσεις για να αντιμετωπίσουν τα "κόκκινα" δάνεια - Παράλληλα, σημείωσε ότι "είναι καθήκον μας να πούμε στους πολίτες γιατί δεν πιστεύουμε σε μία κατακερματισμένη Ευρώπη".

Το “καπέλο” του έβγαλε στις Ελληνικές επιχειρήσεις και τις αρμόδιες για την πρώτη θέση στην απορρόφηση των πόρων του πακέτου Γιούνκερ ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Κομισιόν για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης,  Επενδύσεων  κι  Ανταγωνιστικότητας, κατά την σχετική ενημέρωση των Επιτροπών της Βουλής. Ο Γ. Κατάινεν σημείωσε ότι οι Ελληνικές επενδυτικές τράπεζες “χρειάζονται εμπιστοσύνη” και καλύτερες αποδόσεις ώστε να λειτουργήσει καλά η προσπάθεια για μείωση των “κόκκινων” δανείων. Παράλληλα, ο Γ. Κατάινεν υπογράμμισε ότι “είναι δικό μας καθήκον να πούμε στους πολίτες μας γιατί δεν πιστεύουμε σε μία κατακερματισμένη Ευρώπη”.

Απαντώντας στην σχετική κριτική, ο Γ. Κατάινεν σημείωσε ότι το ταμείο στρατηγικών επενδύσεων έχει χρηματοδοτήσει κι Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις επισημαίνοντας την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών και των επιχειρηματιών για το πώς να χρησιμοποιούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ. Ο Γ. Κατάινεν τόνισε την ανάγκη για ισότητα όσον αφορά την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, αλλά και για “πιο βιώσιμες επιχειρήσεις”. Επίσης, ο Γ. Κατάινεν παρατήρησε ότι “βλέπουμε πολλές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα στην Ενέργεια”.

Ο Γ. Κατάινεν υπογράμμισε ότι η αντίθεση στην ολοκλήρωση της Ευρώπης είναι σεβαστή, όταν όμως συνδέεται όχι με τον πατριωτισμό, αλλά με τον εθνικισμό τότε παράγει “επικίνδυνα ερωτήματα”. Ο Γ. Κατάινεν σχολίασε ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στην ολοκλήρωση της Ευρώπης πρέπει να ξεκαθαρίσουν πώς θα προχωρήσει αυτή η προσπάθεια. Σε σχέση με το Brexit, ο Γ. Κατάινεν σημείωσε ότι “ο συνομιλητής μας δεν ξέρει τι θέλει” επισημαίνοντας ότι “δεν μπορούμε να του δώσουμε όλα αυτά που ζητάει αν θέλει να μας βλάψει, δεν μπορούμε να πληγούμε”.

Στηρίζουμε την Εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας, να διεξαχθούν σύντομα ελεύθερες εκλογές

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της Βενεζουέλας, ο Γ. Κατάινεν παρατήρησε ότι οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην χώρα “δεν ήταν ελεύθερες κι αξιόπιστες, δεν νομιμοποιούνται δημοκρατικά”, γι’ αυτό κι η ΕΕ στηρίζει την Εθνοσυνέλευση και ζητά να διεξαχθούν σύντομα ελεύθερες εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα