Επίκαιρη ερώτηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για ανομία στα πανεπιστήμια

Επίκαιρη ερώτηση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για ανομία στα πανεπιστήμια
O πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά παλαιότερη συζήτηση στη Βουλή Eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τον Τσίπρα να απαντήσει στην Ωρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή εάν συμφωνεί με το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου και εάν προτίθεται "να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια"

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε σήμερα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με θέμα την κατάσταση γενικευμένης ανομίας που κυριαρχεί στα Πανεπιστήμια, σύμφωνα με την αξιωματική αντιιπολίτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης υποβάλλει δύο συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” στη Βουλή:

“1. Συμφωνεί με το Πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, που δέχεται ότι είναι ουτοπικός στόχος η εξάλειψη της παραβατικότητας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον;

2. Προτίθεται να αντιμετωπίσει εμπράκτως το καθεστώς βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια;”

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφερθεί στην κατάσταση στα δημόσια πανεπιστήμια και κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική ανεθεώρηση, υποστηρίζοντας ότι μόνο στην Ελλάδα δημόσιο πανεπιστήμιο “τελεί υπό κατάληψη από συλλογικότητες που εμποδίζουν τους φοιτητές να κάνουν τα μαθήματα τους επειδή έτσι γουστάρει ο Ρουβίκωνας”, πως  Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει μόνο ένας χώρος στον οποιο δεν μπορεί να εκφράσει κανείς τη γνώμη του το δημόσιο πανεπιστήμιο. Αν πεις κάτι που δεν αρέσει στους μπαχαλάκηδες σε τσιμεντώνουν”, ενώ δήλωσε: “Οι μπαχαλάκηδες, οι διαφοροι Ρουβίκωνες και οι έμποροι ναρκωτικών θα πεταχθούν έξω απο το δημόσιο πανεπιστήμιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα