Επίκαιρη ερώτηση Ξανθού στον Κικίλια για “αδιαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας”

Επίκαιρη ερώτηση Ξανθού στον Κικίλια για “αδιαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας”
Ανδρέας Ξανθός στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, 24 Νοεμβρίου 2020. Eurokinissi

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, ζητά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, μετά από δημοσιεύματα που αμφισβητούν την αξιοπιστία του ΕΟΔΥ.

«Μετά τα δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων (Βήμα της Κυριακής και Κυριακάτικη Δημοκρατία) που αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ δίνει ελλιπή στοιχεία στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα κρούσματα κορονοϊού, τη διασπορά του ιού, με συνέπεια κρίσιμες αποφάσεις για τη ζωή και την υγεία των πολιτών ενδεχομένως να ελήφθησαν με βάση εσφαλμένη ή ελλιπή πληροφόρηση» , ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Ξανθός ζητά απαντήσεις αναφορικά με τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ο υπουργός Υγείας προκειμένου να «εξαλείψει τις σκιές περί αδιαφάνειας και πολιτικής ιδιοτέλειας κατά τον χειρισμό της κρίσης, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και την εμπιστοσύνη των πολιτών στις εισηγήσεις της».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επαναδιατυπώνει το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημειώνοντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «αυτή η άρνηση της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη για την αξιοπιστία της επιστημονικής κοινότητας και της Πολιτείας στη μάχη κατά του Covid-19, καθώς και για την αναγκαία πολιτική και κοινωνική συναίνεση σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της υγειονομικής μάχης».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα