Επικίνδυνη αποστολή στο Βερολίνο

Στιγμιότυπο από την δεύτερη συνεδρίαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων,στην Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες. Στην φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την δεύτερη συνεδρίαση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων,στην Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε στις Βρυξέλλες. Στην φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στη Γερμανία μεταβαίνει την Τρίτη ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα συναντήσει την Α. Μέρκελ. Δεσμεύσεις για απόλυτη εφαρμογή των σκληρών μέτρων θα ζητήσει η Γερμανίδα καγκελάριος

Την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και πολύ περισσότερο την υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, θέλει να συζητήσει η Αγκέλα Μέρκελ με το Γιώργο Παπανδρέου, στη συνάντησης που θα έχουν την Τρίτη, στο Βερολίνο.

Πρόκειται επί της ουσίας για τον κυριότερο λόγο της συνάντησης αυτής σε συνδυασμό βέβαια με την ευρύτερη οικονομική κατάσταση, όπως λέει ξεκάθαρα και ο εκπρόσωπός της.

Όπως δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ "θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε ενδιαφέρον, τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, το δρόμο που έχει διανυθεί και το δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί".

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι "είναι μία σημαντική ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό μιας χώρας, της οποίας το πρόβλημα χρέους απασχολεί αυτό το διάστημα ολόκληρη την Ευρώπη".

Κατά τα άλλα, ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) και θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Βερολίνο μεταξύ άλλων οι υπουργοί Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το σχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

Στο μεταξύ, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε εμμέσως ότι έχει γνώση του σχεδίου της εταιρίας συμβούλων "Roland Berger" για την ανάληψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα από ίδρυμα καταπιστευτικής διαχείρισης (Τρόιχαντ) υπό την εποπτεία της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων δημοσιογράφων του ΑΠΕ, επισήμανε ότι "υπάρχουν πολλά σχέδια που προέρχονται από το χώρο της επιστήμης της οικονομίας και από άλλους με πολλές προτάσεις, πως θα αντιμετωπιστεί η σημερινή κρίση. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός δεν είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά έχει σίγουρα ενδιαφέρον".

Σύμφωνα με το σχέδιο της 'Roland Berger', τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων κλπ, υπολογίζονται σε 125 δισ. ευρώ, με τα οποία μπορεί να μειωθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από το 145% σήμερα στο 90% του ΑΕΠ.

 Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, την Τρίτη

- 10:00 π.μ.: Έναρξη Ημερίδας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel

- 10.10 π.μ.: Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με θέμα: "Κοιτάζοντας το μέλλον: Η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης"

- 10.35 π.μ.: Προβολή παρουσίασης: "Επενδύοντας στη Γερμανία"

- 10.40 π.μ.: Συζήτηση με θέμα: "Επενδύοντας στη Γερμανία - Τι χρειάζεται να κάνουμε"

- 11.30 π.μ.: Ομιλίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel και της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Angela Merkel

-  8:00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα έχει δείπνο εργασίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Angela Merkel.

SHARE:

24Media Network