Επικοινωνία Τσίπρα με Καμαρά: “Ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού”

Επικοινωνία Τσίπρα με Καμαρά: “Ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού”

Με τον πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά που απειλείται με απέλαση συνομίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. "Πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα" τονίζει σε μήνυμά του.

Μήνυμα για τον Σαϊντού Καμαρά, τον αριστούχο πρόσφυγα που απειλείται με απέλαση ανήρτησε στο facebook ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνομίλησε με τον Σαϊντού, τονίζει οτι ο πρόσφυγας πρέπει να μείνει στην Ελλάδα και συμπληρώνει οτι υπάρχουν χιλιάδες παιδιά σαν τον Σαϊντού, που ήρθαν ως ασυνόδευτα,  δίνουν μάχη να ενταχθούν, να μορφωθούν και να ζήσουν και όπως υπογραμμίζει, είναι ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα τους.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Πριν από λίγο είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Σαϊντού Καμαρά. Το ασυνόδευτο προσφυγόπουλο από τη Γουινέα που, όπως χιλιάδες παιδιά, γνώρισε το πιο απάνθρωπο πρόσωπο της ζωής και πήρε το δρόμο της προσφυγιάς για να σώσει τη ζωή του.

Τον 16χρονο που ναυάγησε στην Κάλυμνο το 2019 και μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να κερδίσει την αγάπη και το σεβασμό των συμμαθητών και των δασκάλων του. Αλλά λίγες μέρες μετά την παρέλασή του, η Πολιτεία ετοιμάζεται να τον απελάσει. Να εφαρμόσει δηλαδή το νέο θεσμικό πλαίσιο που ψήφισε η ΝΔ το 2021, για να μην μπορεί σχεδόν κανένας, ακόμα και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, να πάρουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο Σαϊντού έφτιαξε τη ζωή του, έμαθε γράμματα, έκανε φιλίες και έβαλε τις βάσεις για μία νέα ζωή στην Ελλάδα. Και ο Σαϊντού πρέπει να μείνει στην Ελλάδα, μην τον προδώσει και δεύτερη πατρίδα.

Όμως δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Υπάρχουν χιλιάδες Σαϊντού στην Ελλάδα. Παιδιά που έχουν έρθει ως ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που δίνουν μάχη να ενταχθούν, να μορφωθούν και να ζήσουν. Είναι ευθύνη της Πολιτείας να σταθεί δίπλα σε κάθε Σαϊντού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα