Επιστολή Πατούλη σε Δούρου: Γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι;

Επιστολή Πατούλη σε Δούρου: Γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί στο Μάτι;
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης Eurokinissi

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ ρωτά την περιφερειάρχη εάν γνώριζε ότι την ύπαρξη νεκρών από την πυρκαγιά την ώρα της σύσκεψης με Τσίπρα, εάν εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι έφταιγαν τα αυθαίρετα και ποια αντιπυρικά μέτρα έχει λάβει.

Πέντε ερωτήματα για την τραγωδία στο Μάτι θέτει με επιστολή του στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Πατούλης.

Ο κ.Πατούλης ρωτά μεταξύ άλλων την περιφερειάρχη εάν γνώριζε ότι την ύπαρξη νεκρών από την πυρκαγιά την ώρα της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εάν εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι έφταιγαν τα αυθαίρετα και ποια αντιπυρικά μέτρα έχει λάβει εν όψει της εφετινής θερινής περιόδου.

Κάνει μάλιστα λόγο για ασυγχώρητη αλαζονεία και περιφρόνηση της κοινωνίας, καταγγέλλοντας ότι η κ.Δούρου αποσιωπά τις ευθύνες, θεωρώντας όλα όσα συνέβησαν “μία στραβή που έκατσε στη βάρδια της”.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Πατούλη σε Δούρου:

“Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη,

Σήμερα, που όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις της εκπομπής του δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην τραγωδία στο Μάτι, θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε για τα εξής: 

Αν την ώρα της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό, στην οποία ήσασταν παρούσα, γνωρίζατε ή όχι την ύπαρξη νεκρών. 

Αν η ίδια, ένα χρόνο μετά, είστε ακόμα ικανοποιημένη από τα όσα έκανε η Περιφέρεια Αττικής εκείνη την τραγική μέρα.

Σε τι κατάσταση είχατε παραλάβει τις δομές, που σχετίζονται με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Αττικής.

Αν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ότι ο βασικός λόγος της καταστροφής, ήταν η ύπαρξη αυθαιρέτων. Και αν ναι, να μας πείτε πόσα έχουν κατεδαφιστεί από την αρχή της θητείας σας και πόσα από την τραγωδία μέχρι σήμερα.

Αν, ενόψει της θερινής περιόδου, έχουν ληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πολιτικής προστασίας.

Επειδή ίσως σπεύσετε να μιλήσετε πάλι για τυμβωρυχία, θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση της αλήθειας, όταν έχουν χαθεί τόσοι συνάνθρωποί μας, είναι υποχρέωση όλων μας από σεβασμό στη μνήμη τους, αλλά και για να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη.

Αντιθέτως, το να αποσιωπάς τις όποιες ευθύνες θεωρώντας ότι όλα όσα συνέβησαν είναι απλώς μία “στραβή που έκατσε στη βάρδιά σου”, είναι ασυγχώρητη αλαζονεία και περιφρόνηση της κοινωνίας.  

Αναμένω με ειλικρινές ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

Γιώργος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου

Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα