Επιστροφή στις ρίζες για τον Τσίπρα – Τα μηνύματα από την Κοκκινιά

Επιστροφή στις ρίζες για τον Τσίπρα – Τα μηνύματα από την Κοκκινιά
"Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κοκκινη" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Η προειδοποίηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα κέντρα που επιθυμούν την επαναφορά ενός "συστημικού δικομματισμού".

Η ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ και η επιστροφή του, θα ξεκινήσει από τις ρίζες του. Το μήνυμα αυτό έδωσε χθες, φραστικά και συμβολικά, ο Αλέξης Τσίπρας. Επιλέγοντας να κάνει την πρώτη ομιλία του ενόψει των εκλογών της 25ης Μαίου, στην Νίκαια. Την οποία και αποκάλεσε με το ιστορικό της όνομα: Κοκκινιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την «πολιτική κληρονομιά» που κουβαλά ο ΣΥΡΙΖΑ με αναφορές στους κοινωνικούς αγώνες από το παρελθόν έως το σήμερα μνημονεύοντας και τον Παύλο Φύσσα. Τονίζοντας παράλληλα πως η Κοκκινιά είναι ο τόπος από τον οποίο θέλει να προειδοποιήσει τα συμφέροντα που στοχεύουν «να μας ξεγράψουν» πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να το «βάλει κάτω» προκειμένου να κυριαρχήσει ένας «συστημικός δικομματισμός». Δίνοντας έμφαση μάλιστα στην ανθεκτικότητα της λαϊκής βάσης του κόμματός του.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Αλέξης Τσίπρας «δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε πάλι μαζί, από εδώ από τη Νίκαια. Από την Κοκκινιά, των εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης, των προσφύγων, του μπλόκου. Εδώ που έχουμε τις ρίζες μας. Τις ρίζες της δικαιοσύνης, της ισότητας, του αγώνα. Εδώ, όπως και στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, σε αυτούς τους δρόμους που αντηχεί ακόμη το σύνθημα «Ο Παύλος ζει». Εδώ είναι το σπίτι μας. Αυτή είναι η δική μας πολιτική κληρονομιά. Η κληρονομιά ενός ανθεκτικού λαού που δεν συμβιβάζεται, που δεν υποκύπτει στον συσχετισμό, που δεν το βάζει κάτω».

Απευθυνόμενος σε κέντρα εξουσίας και συμφέροντα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «αυτό είναι και το μήνυμά μας σήμερα προς τα κέντρα εξουσίας, που για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν να μας ξεγράψουν. Προς όσους δεν μπορούν να κρύψουν την αδημονία τους να μας τελειώσουν. Σας απαντάμε λοιπόν σήμερα. Σε όλους εσας που ξενυχτάτε με τον πόθο να γυρίσει ένας βολικός ελεγχόμενος, συστημικός δικομματισμός.Σας απαντάμε από εδώ από τη Κοκκινιά : Δε πρόκειται να σας κάνουμε το χατήρι. Δε πρόκειται να το βάλουμε κάτω. Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη».

Διαστρέβλωση

Ταυτόχρονα με τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει την καθημερινή προεκλογική αντιπαράθεση με την Ν.Δ εκτιμώντας πως ενώ έως τώρα διαστρέβλωνε συστηματικά τις θέσεις του πλέον προσπαθεί να τις «κατασκευάσει» όπως επιτάσσει η προεκλογική της προπαγάνδα. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει στην Κουμουνδούρου μετά την χθεσινή απόπειρα παραπληροφόρησης – όπως την αποκαλεί- σχετικά με τις θέσεις του κόμματος για την φορολογία, προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιαστεί ως κόμμα που προτείνει αύξηση των φόρων για όλους ενώ στην πραγματικότητα πρεσβεύει ακριβώς το αντίθετο.

Όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου «η ΝΔ συνεχίζει ένα πρωτοφανές κρεσέντο παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης γύρω από τον κόσμο των επιχειρήσεων, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει νέους φόρους» όμως σημειώνουν «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει καμία αλλαγή στη φορολογία επιχειρήσεων, μόνο στα υπερκέρδη εταιριών ενέργειας και διύλισης». Τονίζεται μάλιστα πως «οι μόνες επιχειρήσεις στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλει φόρους και μάλιστα έκτακτους είναι οι επιχειρήσεις ενέργειας και διύλισης καυσίμων, οι οποίες παρουσιάζουν ουρανοκατέβατα υπερκέρδη μόνο για το 2022 αθροιστικά πάνω από 6 δισ. ευρώ. Αυτά τα υπερκέρδη των δέκα επιχειρήσεων, την ώρα που το μέσο νοικοκυριό και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έβγαζαν το μήνα από την ακρίβεια, προφανώς και θα φορολογηθούν εκτάκτως, ώστε να επιστρέψουν ως έσοδα στο Δημόσιο για να γίνουν κοινωνική πολιτική». Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει ότι αυτή η πολιτική επιλογή είναι ευρωπαϊκή αφού «σε όλη την Ευρώπη υπήρξε έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών. Στην Ελλάδα υπήρξε ασυλία στα υπερκέρδη και αποδυνάμωση των νοικοκυριών μέσω του υψηλού ΦΠΑ».

Αντίθετα, όπως τονίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα του «προβλέπει μειώσεις σημαντικών φόρων που αφορούν και τις επιχειρήσεις, όπως η θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για όλους και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος». Προσθέτουν ότι στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνεται «η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ που μειώνει σημαντικά τις τιμές εφοδίων και εξόδων στις επιχειρήσεις».

Να πούμε την αλήθεια

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε χθες στην ομιλία του στην Νίκαια πως «επενδύουμε στην αλήθεια όχι στην προπαγάνδα». Ζήτησε από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «να βγούμε και να μιλήσουμε στον κόσμο με θάρρος. Να του μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Να μιλήσουμε για το σήμερα και το αύριο». Μάλιστα πρόταξε τα ζητήματα της ακρίβειας, της Δημόσιας Υγείας, την Παιδείας, των κρατικών υποδομών αλλά και την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Επισήμανε ότι πρέπει «να μιλήσουμε για το σούπερ μάρκετ, το βενζινάδικο, το λογαριασμό του ρεύματος. Για την καθημερινή περιπέτεια της ακρίβειας, μιας και στη ΝΔ αρέσει να μιλάει για περιπέτειες. Ποια είναι η πρόταση της ΝΔ; Ποια είναι η πράξη της; Ουρανοκατέβατα κέρδη για τους μεγάλους ομίλους. Έξι δισεκατομμύρια σε παρόχους και διυλιστήρια. Ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία και αισχροκέρδεια και pass φιλανθρωπίας για τους πολλούς».

Επίσης αναφερόμενος στην υγεία θύμισε πως «από την πρώτη Ιουνίου μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίεςπου σε συνθήκες κρίσης δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους εισφορές. Πληρώνεις ή πεθαίνεις. Αυτοί που δυο μέρες πριν τις εκλογές διέδιδαν με το προπαγανδιστικό τους μηχανισμό, το άθλιο ψέμα ότι έχουμε σχέδιο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, δέκα μέρες μετά αφήνουν χωρίς περίθαλψη δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες». Ειδικά για την Παιδεία τόνισε την ανάγκη «να μιλήσουμε για τα σχολεία μας που δεν έχουν καθηγητές. Γιατί όπως μας είπε χθες ο γνωστός κος Ψαριανός, υποψήφιος βουλευτής και αιώνιος μετακλητός υπάλληλος της ΝΔ, οι καθηγητές είναι καθάρματα, αρχιμαφιόζοι, σκουλήκια και αλήτες».

Για το ζήτημα των δημόσιων υποδομών τόνισε πως τα στελέχη της Ν.Δ «διαφήμιζαν το σιδηρόδρομο και καταλήξαμε στα Τέμπη.Διαφήμιζαν το επιτελικό κράτος και καταλήξαμε σε τραγωδίες. Διαφήμιζαν το ψηφιακό κράτος και καταλήξαμε στην πρόσφατη ιλαροτραγωδία των ενδοσχολικών εξετάσεων». Τέλος έκανε ειδική αναφορά στους πλειστηριασμούς σημειώνοντας πως «εφτακόσιες χιλιάδες οικογένειες θα ξεσπιτωθούν» θυμίζοντας ότι «ο κ.Μητσοτάκης το είπε καθαρά : Θέλει να τσακίσει όσους «κρύφτηκαν» πίσω από το νόμο Κατσέλη και έσωσαν τη περιουσία τους».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα