Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: Θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: Θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου
Συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας αναμένεται να κάνει θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού που ελέγχεται για παθητική δωροδοκία από την Novartis, κάτι που ζήτησε κι ο ίδιος.

Θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, αναμένεται να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Ο πρώην υπουργός Υγείας καλείται να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας από την φαρμακοβιομηχανία Novartis προκειμένου να υπερτιμολογήσει φάρμακά της.

Ο ίδιος ο Αν. Λοβέρδος ζήτησε από την Επιτροπή να εισηγηθεί θετικά για την άρση της ασυλίας του ώστε, όπως φέρεται να επισήμανε, να αποκαλυφθεί η «σκευωρία» εναντίον του. Ο Αν. Λοβέρδος δεν αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης, καθώς θα μιλήσει αναλυτικά αύριο κατά την συζήτηση της πρότασης για την άρση της ασυλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας συνεχίζει την συνεδρίασή της εξετάζοντας αιτήματα για την άρση της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά για την υπόθεση των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων, όπως και του Πάνου Καμμένου για την αντιπαράθεσή του με τον εκδότη Γιάννη Κουρτάκη και του Παύλου Πολάκη για την αντιπαράθεσή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα