Έρχεται μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη – Από Δευτέρα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση

Έρχεται μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη – Από Δευτέρα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση
Βουλή sooc

Πως θα διασφαλιστεί ότι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή δεν θα μπει στη Βουλή από… το παράθυρο.

Η νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα διασφαλιστεί ότι δεν θα μπορούν να μπουν στη Βουλή δια της πλαγίας οδού εγκληματικές οργανώσεις και συγκεκριμένα ότι θα μπει φρένο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ρύθμιση μάλιστα έχει σταλεί και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να διασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Πως όμως θα αποτραπεί η κάθοδος του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές; Ο Άρειος Πάγος σήμερα ελέγχει εάν ο πρόεδρος ενός κόμματος είναι μέλος ή έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πλέον θα εξετάζει και εάν ο καταδικασθείς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έχει τοποθετήσει έναν “αχυράνθρωπο” στη θέση του προέδρου, για να “ξεγλιστρήσει” από τους περιορισμούς του νόμου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας από δημοσιογράφους για τη στάση των άλλων κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει η ρύθμιση στη Βουλή, εκτίμησε ότι: “Μπορεί να πρυτανεύσει η λογική, τουλάχιστον σε αυτό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα