Έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Διαβάζεται σε 3'
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου EUROKINISSI

Στα χέρια της Αρχής Προστασίας Δεδομένων η υπόθεση με τα email που εστάλησαν από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Την υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και το ζήτημα της διαρροής προσωπικών δεδομένων πολιτών για επικοινωνιακή ενέργειά της στο πλαίσιο της προεκλογικής της καμπάνιας, αναλαμβάνει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω απόφαση της Αρχής έρχεται κατόπιν υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών.

“Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: “Τα mail αποκτήθηκαν με νόμιμους τρόπους”

Νόμιμους τρόπους επικαλέστηκε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, όταν κλήθηκε να απαντήσει για το ζήτημα που προκλήθηκε με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών.

Μιλώντας στο MEGA επί του ζητήματος, για το οποίο ο Στέλιος Κούλογλου απηύθυνε ερώτηση στην Κομισιόν, η κ. Ασημακοπούλου ισχυρίστηκε πως τα στοιχεία των αποδεκτών του newsletter είχαν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο.

“Είμαι ευρωβουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες.

Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως”, δήλωσε μεταξύ άλλων η ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ για το πώς έφτασαν στα χέρια της τα στοιχεία αυτά, ισχυρίστηκε: “Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω. Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει ‘Εγγραφή’. Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ”.

Και καταλήγοντας, υπεραμύνθηκε τις νόμιμες διόδους που δήλωσε επανειλημμένα ότι ακολουθεί, λέγοντας: “Λειτουργώ το γραφείο μου και τα δεδομένα στο γραφείο μου σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό λειτουργείας. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Εάν μου πει κάποιος σε έναν έλεγχο ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικά, θα το κάνω βεβαίως. Αυτές τις ημέρες υφίσταμαι ένα απίστευτο bullying”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα