Εργασίες ανακαίνισης στο Μαξίμου υπο την εποπτεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι

Εργασίες ανακαίνισης στο Μαξίμου υπο την εποπτεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στην ανακαίνιση του Μεγάρου Μαξίμου υπό την εποπτεία της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το Architectural Digest

Εκτενές αφιέρωμα της ανακαίνισης χώρων του Μεγάρου Μαξίμου φιλοξενεί το Architectural Digest, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εποπτεία της Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη σε αυτήν.

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό φιλοξενεί δηλώσεις της συζύγου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αναγκαιότητα για αλλαγές στον χώρο όπου γίνονται δεκτοί ξένοι ηγέτες και την αισθητική που επέλεξε η κ. Γκραμπόφσκι.

“Δεν είχε βαφτεί από το 2004”, αναφέρει στο περιοδικό η ίδια ενώ τονίζεται ότι η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας δεν επέτρεψε μία ανακαίνιση στην πρωθυπουργική κατοικία.

Η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση, φαίνεται πως ήταν η ιδανική ευκαιρία.

“Φιλοσοφία μου να είναι ευπαρουσίαστο, ενδιαφέρον και να αντπροσωπεύει ποιοι είμαστε. Το κτίριο αυτό αντιπροσωπεύει τους Έλληνες”, αναφέρει η κ. Γκραμπόφσκι, τονίζοντας πως ο Κ. Μητσοτάκης της έδωσε το ελεύθερο για την ανακαίνιση, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξει κόστος για τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το Architectural Digest, η σύζυγος του πρωθυπουργού συγκέντρωσε μία ομάδα δέκα εθελοντών, για να σχεδιάσουν την ανακαίνιση τριών δωματίων του Μεγάρου: μίας αίθουσας συνεδριάσεων, έναν χώρο υποδοχής, που η κ. Γκραμπόφσκι αποκαλεί “σαλόνι” και το γραφείο του πρωθυπουργού.

Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιμελητές τέχνης και συλλέκτες, προσέγγισε καλλιτέχνες, δημιουργούς και συλλέκτες προκειμένου να τους ζητήσει να δανείσουν έργα για ένα διάστημα 2 ετών.

Εικόνα από το εσωτερικό του Μαξίμου ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

“Η ιδέα, αναφέρει η κ. Γκραμπόφσκι, είναι να αλλάζουμε τα έργα τέχνης που εκτίθενται κάθε δύο χρόνια, ώστε να αναδεικνύουμε το ταλέντο και τις δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών”.

Στόχοι της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι να εκτεθούν μία σειρά υλικών και μέσων τα οποία να αντανακλούν τις παραδόσεις διαφόρων περιοχών της Ελλάδας.

Όπως τονίζεται, σειρά για την κ. Γκραμπόφσκι έχει ο εξωραϊσμός της αυλής όπου συνήθως ξένοι επίσημοι προσκεκλημένοι προσκαλούνται για πρωινό. “Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την πορεία του project. Ήθελα να το μετατρέψω σε ένα μέρος που ανοίξει στον κόσμο και περνάει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα έχουμε όμορφη ιστορία, παραδόσεις και δημιουργίες. Περιγράφοντας το πρωθυπουργικό γραφείο, αναφέρει: “Είμαστε φύλακες του μέρους αυτού για μερικά χρόνια. Η φιλοσοφία μου είναι: μπορείς να αφήσεις την ψυχή σου στα μέρη όπου περνάς χρόνο. Πρέπει να αγαπάς τα μέρη που σε αντιπροσωπεύουν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα