200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αυτόπτης Μάρτυρας στην Πολιορκία της Ακρόπολης

Αυτόπτης Μάρτυρας στην Πολιορκία της Ακρόπολης

200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μετά τα τραγικά γεγονότα της Πολιορκίας του Μεσολογγίου, ο Ρένος Χαραλαμπίδης μας μεταφέρει με τη μοναδική του αφήγηση στην Πολιορκία της Ακρόπολης, μέσα από τα απομνημονεύματα του στρατηγού, Ιωάννη Μακρυγιάννη.

Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Μια αποκλειστική συνεργασία με το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Καθηγήτριες και Καθηγητές του Παντείου γράφουν για την πορεία της Ελλάδας στην πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, τις κοινωνικές συγκρούσεις, από το 1821 μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Γνώμες

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

ΜΟΡΙΑΣ ‘21: Tableaux Vivants σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μας ταξιδεύουν στην Ιστορία της Επανάστασης

Το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού ΜΟΡΙΑΣ ’21, σε συνεργασία με τα πολυκαταστήματα attica σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τα Εμπορικά Κέντρα The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos, μας ταξιδεύει μέσα από Tableaux Vivants που συνδέουν  την παραστατική τέχνη με τη ζωγραφική και την Ιστορία του Αγώνα!

Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από την ξυλογλυπτική και το κέντημα

Κρατούν ζωντανές τις λαογραφικές παραδόσεις της Ελλάδας με αγάπη και μεράκι. Η Σχολή Ξυλογλυπτικής της Καλαμπάκας και το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου είδαν στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση, μια ευκαιρία να δημιουργήσουν με έμπνευση από το υπερήφανο παρελθόν, τεκμήρια για το μέλλον.

Όλα τα άρθρα