Ερντογάν: Νέες προκλήσεις για Κύπρο και αν. Μεσόγειο

Ερντογάν: Νέες προκλήσεις για Κύπρο και αν. Μεσόγειο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 2021 AP

Επιστροφή στη ρητορική πρόκληση για τον Τούρκο πρόεδρο, που δήλωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να γεωτρήσεις στις περιοχές του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Δυναμιτίζει το κλίμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παραμονές της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Άγκυρα με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε δημόσια για το δικαίωμα της χώρας του να κάνει σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίού, ενώ μίλησε με σκληρά λόγια και για την Κύπρο.

«Εμείς στην ανατολική Μεσόγειο το μεγάλο μας άλμα το κάναμε με τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Η Τουρκία με το θέμα της Λιβύης, έδειξε την αποφασιστικότητα της και στο ζήτημα των σεισμικών ερευνών και στο θέμα των γεωτρήσεων. Εμείς εκεί μπορούμε να κάνουμε και σεισμογραφικές έρευνες και γεωτρήσεις. Η Ελλάδα ενοχλήθηκε διότι δεν διαθέτει τέτοια πλοία. Όμως η Ελλάδα δεν έχει και δικαιώματα στην περιοχή όπως έχουμε εμείς», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνομιλία με νέους της χώρας του.

Ως προς το θέμα της Κύπρου τόνισε πως η Άγκυρα έχει δείξει καλή θέληση και έχει αποσύρει τα πλοία της για συντήρηση, όμως «στην Κύπρο δεν θα επιτρέψουμε να σφετεριστούν τα δικαιώματα της βόρειας Κύπρου. Αν χρειαστεί θα επέμβουμε. Τα πλοία μας αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να πλεύσουν. Αν χρειαστούν να γίνουν βήματα, θα τα κάνουν. Εμείς δεν αποφεύγουμε τις συνομιλίες,αρκεί να ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την Τουρκία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα