Ερώτηση Τσίπρα στον πρωθυπουργό για το πάρτι των “golden boys” της ΔΕΗ

Ερώτηση Τσίπρα στον πρωθυπουργό για το πάρτι των “golden boys” της ΔΕΗ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας eurokinissi

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά των «golden boys» της ΔΕΗ και τις καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσιπρας για το προκλητικό πάρτι των «golden boys» της ΔΕΗ, με τα υπέρογκα μπόνους καθως και για τις καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών, τη στιγμή που η ενεργειακή πολιτική της εταιρείας βυθίζει στην εξαθλίωση τους πολίτες και στην ενεργειακή ανασφάλεια τη χώρα.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αποτυπώνει βήμα-βήμα τον στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη -που τέθηκε σε εφαρμογή από την επομένη των εκλογών του 2019 με πρόσχημα της διάσωση της ΔΕΗ- για την αποδόμηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της ενέργειας, εις βάρος των ελλήνων πολιτών και υπέρ ολίγων αδιαφανώς τοποθετημένων ημετέρων.

Στην πραγματικότητα, όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η ΔΕΗ του κ. Μητσοτάκη και των γαλάζιων παιδιών αποτελεί μέρος ολιγοπωλίου στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση των υψηλών τιμών στην προημερήσια αγορά που οδηγούν στη χρεοκοπία νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Καλεί λοιπόν τον Πρωθυπουργό να απαντήσει:

Εγκρίνει η κυβέρνηση το πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος από την πλευρά της Διοίκησης της ΔΕΗ με την αγορά, με χρήματα των φορολογουμένων, μετοχών ύψους 16.000.000 ευρώ και την απόδοσή τους ως δώρου στον εαυτό τους, την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις αδυνατούν να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος;

Τι σκοπεύει να πράξει για να ελεγχθούν καταγγελίες που φέρουν τη Διοίκηση της ΔΕΗ εμπλεκόμενη σε κερδοσκοπικά παιχνίδια χειραγώγησης της μετοχής της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο, αξιοποιώντας την καίρια εσωτερική πληροφόρηση για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας;

https://www.news247.gr/download/5062//986000/2022-05-03 Τσίπρας Αλέξης ΔΕΗ.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα