Εστίαση: Χαλάρωση των μέτρων θέλει η κυβέρνηση, παράταση λέει η επιτροπή

Εστίαση: Χαλάρωση των μέτρων θέλει η κυβέρνηση, παράταση λέει η επιτροπή
Εστίαση (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Γ.Οικονόμου παρέπεμψε στη συνεδρίαση της επιτροπής για τα μέτρα στην εστίαση, έφερε όμως το παράδειγμα άλλων χωρών στην Ευρώπη, που χαλαρώνουν τους περιορισμούς λόγω κορονοϊού

Χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού στην εστίαση θέλει η κυβέρνηση, παράταση για μία ακόμη εβδομάδα λέει η επιτροπή, η οποία συνεδριάζει σήμερα.

Στη συνεδρίαση παραπέμπει επισήμως και το Μαξίμου, δεν κρύβει όμως την προσδοκία του να ξεκινήσει η σταδιακή έστω άρση των περιορισμών.

Ειδικότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς από το NEWS 24/7, εάν τα μέτρα στην εστίαση θα παραταθούν τελικά ή θα χαλαρώσουν, απάντησε ότι: “Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή και νομίζω λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα πάρει αποφάσεις, βλέποντας και τι αντίστοιχο πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη, που προχωρούν η μία μετά την άλλη σε χαλάρωση των μέτρων. Αλλά περιμένουμε την επιτροπή”.

Κυβερνητικά στελέχη νωρίτερα εκτιμούσαν ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούσε να επανέλθει η μουσική στην εστίαση αλλά μόνο για καθήμενους (πχ σε εστιατόρια) και να αυξηθεί εκ νέου η πληρότητα στα γήπεδα, ακόμη ενδεχομένως και να χαλαρώσει το ωράριο στα καταστήματα διασκέδασης.

Όπως όμως έχει γράψει το NEWS 24/7, η επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί νέα παράταση των μέτρων σε εστίαση και αθλητισμό για μία εβδομάδα. 

Η δε αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΪ επιχείρησε να κρατήσει μία ισορροπία, δηλώνοντας αντίθετη σε μία γενική άρση μέτρων για να μη δοθεί η αίσθηση χαλάρωσης, αλλά εκτίμησε ότι θα μπορούσε να επιτραπεί η μουσική σε εστιατόρια ξανά και να αυξηθεί ο αριθμός θεατών στα γήπεδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα