Συνάντηση Πομπέο - Δένδια στο State Department

Η επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσινγκτον πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο με στόχο την περαιτέρω προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων - Τα σενάρια για επίσκεψη Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο.

Επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο twitter οι δύο άνδρες είχαν θερμή χειραψία μπροστά στις κάμερες με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών για τις απαραίτητες εθιμοτυπικές φωτογραφίες πριν αποσυρθούν για τις συνομιλίες που περιλαμβάνουν μια σειρά θεμάτων τόσο διμερών όσο και θεμάτων ευρύτερης της περιοχής.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν προσκλήσεως του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και έρχεται ως συνέχεια του τηλεφωνήματος του Ντόναλντ Τραμπ στον Κυριάκο Μητσοτάκη- ταξίδι του οποίου, άλλωστε, "ψήνεται" για μετά το καλοκαίρι. Αθήνα και Ουάσιγκτον θέλουν να προωθήσουν περαιτέρω τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Σενάρια για επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη στήλη "Παιχνίδια Εξουσίας" και τον Βασίλη Σκουρή Πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, τη στιγμή που η επίσκεψη-αστραπή του Νίκου Δένδια και τα θετικά έως τώρα αποτελέσματά της βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τις ήδη άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον εκτιμάται ότι θα επισημοποιήσει τη νέα στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή μας, στρατηγική που διαμορφώνεται μετά και τις εξελίξεις στις σχέσεις της υπερδύναμης με την Τουρκία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, πάντως, ενδέχεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη τον προσεχή Σεπτέμβριο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται βέβαιον ότι στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και με πολλούς ξένους ηγέτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρχεται πρόσκληση για επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Μητσοτάκης - Δένδιας: Ενθαρρυντική η άμεση αντίδραση της ΕΕ στην τουρκική προκλητικότητα

Συνάντηση Δένδια - Πομπέο την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον

ΗΠΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS