Φίλης: Να σταματήσουν τώρα τα τηλεφωνήματα και τους εκφοβισμούς

Φίλης: Να σταματήσουν τώρα τα τηλεφωνήματα και τους εκφοβισμούς
Νικόλαος Φίλης ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης κάλεσε τον Γενικός Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να σταματά να τηλεφωνεί και να εκφοβίζει εκπαιδευτικούς.

Ο Νίκος Φίλης τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που θέλουν τον Αλέξανδρο Κόπτση να τηλεφωνεί σε εκπαιδευτικούς και να τους πιέζει να κάνουν τηλεκπαίδευση.

Η δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:

Λαμβάνω πολλά μηνύματα ότι ο Γ.Γ. του υπ. Παιδείας, τηλεφωνεί (!) σε διευθυντές σχολείων, ακόμα και δημοτικών, εκφοβίζοντάς τους για την τηλεκπαίδευση. Εντολές φυσικά εκτελεί. Αλλά η δουλειά του είναι άλλη, να σχεδιάζει και να επιβλέπει, όχι να κάνει τέτοια τηλεφωνήματα.

Εκπαιδευτικός ο ίδιος, έχει στο νου του ότι σε πολλά σπίτια συναδέλφων του, γενικώς και πολύ περισσότερο αυτές τις μέρες, μπορεί να μην υπάρχουν οι προϋποθέσεις; Γνωρίζει ότι οι Ομοσπονδίες έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς να παρέχουν τηλεκπαίδευση μόνο από το σχολείο; Γνωρίζει ότι χρειάζεται σχέδιο ώστε η τηλεκπαίδευση να μην είναι απόφαση της στιγμής, αλλά μια καλά μελετημένη εκπαιδευτική διαδικασία, που δεν θα γίνεται με την πρώτη κατάληψη ή τον πρώτο χιονιά, αλλά όταν προκύπτουν μακροχρόνιες ανάγκες;

Με ικανή ψηφιακή υποδομή και εξοπλισμό στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς επιμορφωμένους στη μέθοδο, με ψηφιακά μαθήματα κατάλληλα διαμορφωμένα και αναρτημένα, και όχι μια δήθεν μεταφορά της τάξης στην οθόνη; Τίποτα δεν έχει γίνει εδώ και δυο χρόνια. Κακώς.

Το δημόσιο σχολείο μπορεί να λειτουργήσει όταν το υπουργείο απολαμβάνει το σεβασμό των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς, αυτό το σεβασμό το υπουργείο τον έχει απωλέσει πλήρως, 100%. Ας προσέξουν λοιπόν, γιατί η κατάσταση θα τους «καταπιεί».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα