Φώφη Γεννηματά: “Να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι”

Φώφη Γεννηματά: “Να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι”
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - PES Leaders Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, είπε πως ένα ζήτημα είναι η πρόληψη από την πλευρά της κυβέρνησης για να μην υπάρχει συνωστισμός αλλά υπάρχει και το θέμα της ατομικής ευθύνης.

Στον πρόεδρο της Βουλής απευθύνθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σχετικά με το θέμα της παραχώρησης μέρους του μισθού των βουλευτών στο ειδικό ταμείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

“Αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται κεντρικά και θεσμικά και να μην μπαίνουμε σε κριτική περί εντυπωσιασμού και πλειστηριασμού”, είπε η κ. Γεννηματά μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι αναμένει την Πέμπτη την απάντηση του προέδρου της Βουλής στη διάσκεψη των Προέδρων, ωστόσο το ΚΙΝΑΛ έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα προετοιμασία για να κάνει δωρεά απευθείας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σχετικά με ειδικά κρεβάτια για κλίνες και εξοπλισμό.

Η κυρία Γεννηματά, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει από την πρώτη στιγμή το “Μένουμε Σπίτι” και όλες τις προτάσεις και των επιστημόνων.

Εκτίμησε ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ των εισηγήσεων των επιστημόνων και την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης. Ειδικότερα, σχολιάζοντας τις εικόνες με τις ουρές στις τράπεζες, τόνισε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα, κάτι που όπως είπε, έγινε και με τις Εκκλησίες και με τα σούπερ μάρκετ.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, είπε πως ένα ζήτημα είναι η πρόληψη από την πλευρά της κυβέρνησης για να μην υπάρχει συνωστισμός αλλά υπάρχει και το θέμα της ατομικής ευθύνης.

Για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, είπε ότι δεν επαρκούν και πως ο πρωτογενής τομέας είναι ο φτωχός συγγενής. “Εάν αναγκαστούμε να δούμε λουκέτο οριστικό σε παραγωγικές επιχειρήσεις όλα αυτά θα τα πληρώσουμε διπλά και τριπλά”, είπε η κ. Γεννηματά.

Είπε πως πρέπει οι επιχειρήσεις να μείνουν ανοιχτές και να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι ούτε του ιδιωτικού, ούτε του δημόσιου τομέα το μάρμαρο των επιπτώσεων αυτής της κρίσης.

Στο ερώτημα για τις οικονομικές δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση στη διάθεσή της, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν ισχύουν ουσιαστικά οι δημοσιονομικοί στόχοι ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αξιοποιήσει χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

“Και βεβαία να πιέσουμε τώρα την Ευρώπη και κυρίως το βορρά για αποφάσεις οριστικές για την αντιμετώπιση του κορωνοιού και για την υγεία και την προστασία της ζωής και για την οικονομία και την επόμενη ημέρα”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version